Woon je in de regio Zutphen en ben je gegrepen door het Crossfit virus? Goed bezig! Het is niet voor niets één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Toch zien we steeds vaker in de praktijk dat Crossfitters met vervelende blessures komen te zitten. Daarom raden wij ook aan om jezelf altijd aan te sluiten bij een gerigistreerde Crossfit box in de regio Zutphen. Mocht je nog twijfels hebben over Crossfit Zutphen? Dan hebben we hier alvast wat leuke weetjes voor je op een rij gezet.Het is een manier van fitness die overgewaaid is uit Amerika. De basis in de workouts (WOD) is gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd in één trainingsvorm. De filosofie achter deze sport is om je op een zo breed mogelijk vlak te ontwikkelen in plaats van op één specifiek onderdeel.
Meer over Crossfit Zutphen
Crossfit is een manier van fitness ,overgewaaid is uit Amerika. De basis in de workouts (WOD) is gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd in één trainingsvorm. De filosofie achter deze sport is om je op een zo breed mogelijk vlak te ontwikkelen. De trainingen vinden vaak in groepsverband plaats, dit kenmerkt ook het sociale aspect van Crossfit Zutphen.
Even wat coole facts op een rijtje:
Crossfit is bedacht door Glenn en Lauren Glasmann
De eerste Crossfit box werd in 1996 geopend in Santa Cruz (Amerika)
Oorspronkelijk is de trainingsmethode ontwikkeld voor het politiekorps in Santa Cruz
Inmiddels zijn er wereldwijd ruim 15.000 boxen
Ruim 165 boxen in Nederland
Is er ook een competitie element?
Absoluut! Deze sport is jezelf continue willen verbeteren in resultaat. Denk maar eens aan de dagelijkse work out of the day, afgekort WOD. Voor veel mensen die aan Crossfit doen is het verbeteren van de persoonlijke tijd die voor een WOD staat een heilige missie. Daarnaast zijn er ook twee grote wedstrijden  die echt tellen, namelijk: Lowlands Throwdown en de Crossfit games, jaarlijks proberen ruim 300.000 mensen wereldwijd zich te plaatsen voor de games. Niet zomaar een wedstrijd dus.
Blessures Crossfit
Zoals eerder genoemd, Crossfit Zutphen is een blessure gevoelige sport. Vaak staat dit in verhouding met het feit dat oefeningen tijdens een WOD herhaaldelijk slecht uitgelegd en dus ook uitgevoerd worden. Daarom is het ook belangrijk om voor Crossfit Zutphen je echt aan te sluiten bij een geregistreerde box. Iedereen kan namelijk een sportbox openen waardoor de begeleiding vaak te wensen overlaat. Goede begeleiding onder het toeziend oog van een ervaren trainer is dan ook een must, dit voorkomt vaak vervelende blessures.  Een goede warming-up en cooling down zijn dan ook ons advies, dit zorgt ervoor dat de spieren opwarmen en loskomen. Zorg verder voor een goede rust verhouding tussen de trainingen door. Mocht je onverhoopt toch een vervelende blessure hebben opgelopen? Neem dan contact met ons op. Fysieq Fysiotherapie is gespecialiseerd in (sport)fysiotherapie, manuele therapie en bekkenfysiotherapie.
Wil je een afspraak maken voor een beautybehandeling, massage of een andere behandeling bij FysieQ ? Dat kan! Hiervoor kunje contact met ons opnemen via: 0575 – 544680. Dit telefoonnummer kan uiteraard ook gebruikt worden wanneer je op zoek bent naar meer informatie.