Een behandeling door een fysiotherapeut van FysieQ
Vergoeding

Fysiotherapie wordt sinds jaar en dag (deels) vergoed vanuit de ziektekostenverzekering.
In Nederland is iedereen verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Dit houdt in dat je gedekt bent voor een deel van de ziektekosten die je zou kunnen maken. Je kunt ervoor kiezen een aanvullend pakket af te sluiten; hierin zit vaak onder andere een aantal behandelingen voor fysiotherapie. 

Vergoeding fysiotherapie

Het is belangrijk dat u zelf altijd nagaat hoe u verzekerd bent. Er zijn een aantal uitzonderingen waardoor mensen fysiotherapie vergoedt krijgen vanuit hun basisverzekering.

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen waar fysiotherapie  vanuit de basisverzekering vergoed wordt.

  • Heb je een chronische aandoening? Dan vergoed de basisverzekering je behandelingen. Let op! Ze betalen pas vanaf de 21ste behandeling. Je zult de eerste 20 behandelingen vanuit een aanvullend pakket moeten betalen, of uit eigen portemonnee. Chronische aandoeningen zijn bijvoorbeeld: een total knee operatie (nieuwe knie), bepaalde spierziekten, bindweefsel ziekten, een fractuur (breuk) of een HNP (hernia van een tussenwervelschijf).
  • Als je last hebt van urineverlies op buikdruk verhogende momenten (stress urine incontinentie), dus bijvoorbeeld wanneer je moet hoesten of niezen; dan heb je ook recht op 9 behandelingen vanuit de basis verzekering.
  • Sinds 2018 krijgt men ook 12 behandelingen vergoed bij artrose (slijtage) aan de heup of knie. Helaas betaal je ook voor deze aandoeningen, wel gewoon eigen risico.

Wij beschikken over de volledige lijst met chronische aandoeningen en kunnen je vertellen of jouw aandoening hieronder valt. Neem gerust contact met ons op.

Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen, dan komen wij aan huis! Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, en je hebt geen verwijzing nodig voor fysiotherapie van de huisarts of specialist.Wel overleggen wij namens jou met de huisarts als je dit fijn vindt. Alles om een optimaal en snel resultaat te garanderen.
Aan fysiotherapie aan huis zitten overigens geen extra kosten verbonden, het is namelijk een onderdeel van de reguliere fysiotherapie behandeling.

Wil je eerst overleggen of we je kunnen helpen? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op.

Bezoek ons

Bel ons

Stuur een mail

Meer info nodig?

Vroeg in de ochtend, ’s avonds laat of in het weekend? Bij FysieQ staan wij op ieder moment van de dag voor je klaar!