Stuitpijn

Het stuitje is een uitsteeksel onderaan ons heiligbeen en zit dus onderin ons bekken. Pijn aan het stuitje komt regelmatig voor. Het kan ontstaan na een val, door bekkenbodemproblematiek, in de zwangerschap en na de bevalling. Ook kan het ontstaan door het zitten op een verkeerde ondergrond. Bij onderzoek lijkt het stuitje vaak iets scheef te staan ten opzichte van het heiligbeen. Dit kan veel klachten geven zoals stuitpijn, rugpijn en bekkenpijn. Of bijvoorbeeld zadelpijn, problemen met plassen, ontlasten en gemeenschap hebben. Mensen die pijn aan het stuitje hebben, kunnen vaak niet lang staan en/of zitten en voelen ook pijn bij het opstaan uit bed of een stoel. De klachten worden meestal in de loop van de dag erger, wanneer de belasting dus toeneemt, maar is soms ook continue aanwezig.

FysieQ behandelt stuitpijn

Door een milde uitwendige techniek kan de (bekken) fysiotherapeut het stuitje weer op de goede plaats bewegen. Het is een prettige methode die zelden pijnlijk is en eigenlijk toe te passen is bij iedereen met stuitklachten, dus ook bij zwangere vrouwen of mensen die ooit hard gevallen zijn.

Deze techniek is nooit de volledige behandeling van stuitklachten, er wordt altijd gekeken naar het geheel; hoe is de houding, zijn er oefeningen om soepeler te worden, kun je wel goed ontspannen en hoe is het verder met de rug.

Soms heeft de behandeling van de stuit direct effect, soms heeft het een aantal behandelingen nodig. Het is altijd de moeite waard om de (bekken) fysiotherapeut bij FysieQ eens te laten kijken of zij iets kan doen ten aanzien van jouw (stuit)klachten. Neem gerust contact met ons op!

Bezoek ons

Bel ons

Stuur een mail

Meer info nodig?

Vroeg in de ochtend, ’s avonds laat of in het weekend? Bij FysieQ staan wij op ieder moment van de dag voor je klaar!