Coronaklachten

Heb je Corona gehad en herstel je niet goed? Heb je klachten als vermoeidheid, verminderde kracht of uithoudingsvermogen, kortademigheid of algeheel minder fit? De langere hersteltijd wordt vaak onderschat. 

FysieQ behandelt coronaklachten

Het Longfonds heeft samen met onder meer longartsen, verpleegkundigen en de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten KNGF aanbevelingen gedaan voor hulp bij het herstel. Hiermee is een er een eenduidig advies voor de behandeling na Corona. Een fysiotherapeut kan je hierbij helpen.

Fysiotherapie

Het blijkt dat meestal een lange periode met meerdere keren per week training nodig is voor het verbeteren van de conditie, fitheid en spierkracht. Wij kunnen als fysiotherapeut beoordelen welke fysieke problemen en behandelmogelijkheden er zijn.

Gespecialiseerd en geschoold in Corona

Bij FysieQ hebben we een speciaal behandelteam voor coronapatiënten samengesteld. Onze fysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd in herstel na Corona. Ze weten dus als geen anders dat je na corona langdurig veel klachten kunt hebben. Samen met de huisarts en volgens de genoemde richtlijnen kijken we naar de mogelijkheden om sneller te kunnen herstellen van Coronaklachten.

Na een uitgebreide intake kunnen wij goed inschatten waar je het best mee bent geholpen. Door de korte lijnen hebben kunnen wij als dat nodig is ook gemakkelijk overleggen met andere behandelaars zoals de longarts, huisarts ergotherapeut, diëtist of psycholoog.

Onze Werkwijze

In het begin zullen we de aandacht richten op de dagelijkse activiteiten (ook wel ADL), de dagelijks terugkerende dingen die je moet doen om zelfstandig te kunnen leven. Denk aan opstaan uit bed, (weer leren) lopen en traplopen. De ernst van de situatie wordt besproken tijdens de intake.

Een juiste verdeling van je energie is zeker in de beginfase erg belangrijk. Ben je erg verzwakt, forceer dan niet. De fysiotherapeut zal je begeleiden in hoe vaak, hoe lang en hoe veel je kunt inspannen. Meer is niet altijd beter.

Wanneer jouw fysiotherapeut vindt dat je er klaar voor bent, zul je intensiever gaan trainen om weer conditie, kracht en spiermassa op te bouwen. Wij hebben daar specifiek een medische fitnessruimte voor ingericht. 

Vergoeding

De behandelingen worden met een verwijzing vergoed via de basisverzekering. Hoeveel en onder welke voorwaarden staat uitgebreid beschreven op bijvoorbeeld: https://coronalongplein.nl of kan je navragen bij uw zorgverzekeraar.

Wil je samen de mogelijkheden bespreken of een intake inplannen? Neem dan gerust contact met ons op!

Bezoek ons

Bel ons

Stuur een mail

Meer info nodig?

Vroeg in de ochtend, ’s avonds laat of in het weekend? Bij FysieQ staan wij op ieder moment van de dag voor je klaar!