0575-544680 info@fysieq.nl

FYSIOTHERAPIE

Met alle soorten lichamelijke klachten kun je bij ons terecht. Wij zijn toegankelijk voor minder validen en hebben een mooie oefenzaal.

Fysiotherapie

 

 

Als fysiotherapeut doen we de eerste keer een intake om te bepalen wat er aan de hand zou kunnen zijn en hoe we kunnen helpen. De behandeling die volgt kan bestaan uit manuele handelingen zoals mobilisaties, manipulaties of massagetechnieken, én oefentherapie. Alles gebeurt in overleg. Naast reguliere fysiotherapie zijn wij gespecialiseerd in manuele therapie en bekkenfysiotherapie en bieden meerdere behandelmogelijkheden op maat.

We hebben ruime behandelkamers, zijn toegankelijk voor minder validen en hebben een mooie oefenzaal ingericht. Wij geloven in het optimaliseren van de leefstijl om zo snel mogelijk te herstellen. Dit houdt in dat we je kunnen helpen met je blessures, maar ook met tips en adviezen om zo gezond mogelijk te leven. Als je hiervoor open staat, zul je verbaasd staan hoeveel verbetering er mogelijk is!

Wij gaan voor een langdurige oplossing en werken preventief. We combineren het opbouwen van de belastbaarheid met een (manuele) behandeling gericht op pijnreductie.

Een oplossing voor je klachten op een moment dat jou goed uitkomt? Laat ons weten wanneer je tijd hebt en we geven je een aantal mogelijkheden. Zelfs een thuisbezoek behoort tot de mogelijkheden.

Kijk hieronder voor meer informatie over een aantal behandelmogelijkheden. Klik hiernaast voor veel voorkomende klachten.

 

SPECIALISATIES

Een overzicht van onze specialisaties

FYSIOTHERAPIE ALGEMEEN

 

Met alle soorten lichamelijke klachten kun je bij ons terecht. Wij zijn toegankelijk voor minder validen en hebben een mooie oefenzaal.

 

MANUELE THERAPIE

 

Manuele therapie is gericht op het optimaliseren van de beweeglijkheid van gewrichten middels speciale technieken.

 

BEKKENFYSIOTHERAPIE

 

Wij werken nauw samen met huisartsen, gyneacologen, urologen, maag lever darm artsen en verloskundigen.

 

“Myrthe staat naast haar deskundigheid bekend om haar warme en persoonlijke benadering. Ze is flexibel en denkt graag in oplossingen.

 

 

Myrthe van der Veen (BIG nummer 19911759304)

Eigenaar, Fysiotherapeut, Bekkenfysiotherapeut

“Bij Rik voelen mensen zich meteen op hun gemak. Hij is een professional die met  humor elk probleem vakkundig analyseert en aanpakt.”

 

 

Rik Ringenier (BIG nummer 19914531904)

Eigenaar, Fysiotherapeut, Manueel therapeut

“Stefan is fysiotherapeut en gespecialiseerd in sport en revalidatie. Hij werkt graag samen met jou aan de beste versie van jezelf.

Stefan Burkhardt

(BIG nummer 29925726204), Fysiotherapeut, Sport, Revalidatie

“Mariska is heel enthousiast in haar passie jou mooi te maken en jou mooi te laten voelen, met de Oolaboo producten."

Mariska Geerts

Schoonheidsspecialiste, Beautyexpert

“Manon past perfect in ons team, ze is rustig, veelzijdig en flexibel als algemeen fysiotherapeut maar ook op het gebied van revalidatie.

Manon Rikkert

(BIG nummer 79926567804), Fysiotherapeut, Revalidatie

“Op maandag en dinsdag doet Hennita alle pedicure behandelingen, ze heeft veel ervaring en is medisch gespecialiseerd in o.a. diabetes voeten.

Hennita van de Weijdeven

Pedicure, Medisch pedicure

“Monica heeft jarenlange ervaring op het gebied van health & beauty. Ze helpt je op een vriendelijke, zorgzame en effectieve manier. "

Monica Beumer

Voedingscoach , Beautyexpert, Pedicure

“Joanne is ons vriendelijke aanspreekpunt achter de balie en je krijgt haar op maandag en woensdag aan de telefoon."

 

Joanne Vleemingh

Officemanager

Bezoek ons

Bel ons

stuur een mail

VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is al heel wat jaren direct toegankelijk. Dit houdt in dat je/u zonder verwijzing bij ons terecht kunt. Soms adviseren we om wel een verwijzing te vragen aan de huisarts of specialist omdat dit een behandeling kan schelen bij sommige verzekeringsmaatschappijen of omdat het uitmaakt voor hoe er wordt gedeclareerd

Hoe weet ik hoe ik verzekerd ben voor fysiotherapie?

Fysiotherapie valt meestal onder het aanvullende verzekeringspakket. In de verzekeringspolis, die tegenwoordig vaak per mail wordt verstuurd; zie je of je aanvullend verzekerd bent, en hoeveel behandelingen daar binnen vallen. Wij kunnen de gegevens ook voor je opvragen en je vertellen hoe je verzekerd bent.

Wat is chronische fysiotherapie?

Er zijn verschillende aandoeningen die vallen onder de chronische fysiotherapie. Deze lijst is de afgelopen jaren steeds verder uitgedund. Als je langdurige klachten hebt, valt dit niet automatisch onder chronische fysiotherapie. De zorgverzekeringen hebben bepaald welke aandoeningen hieronder vallen. Het gaat om aandoeningen als Parkinson of Multiple Sclerosis, of een CVA. Ook valt de revalidatie na sommige operaties aan het bewegingsapparaat onder de chronische fysiotherapie. Je betaald eerst 20 behandelingen vanuit je aanvullende pakket als je deze hebt, en anders betaal je deze zelf. Daarna worden de behandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Hierover betaal je eigen risico. De meeste mensen die chronische fysiotherapie nodig hebben zijn hun eigen risico jaarlijks snel kwijt aan medicatie of specialistenbezoek. De lengte van een chronische indicatie wisselt. Soms geldt deze 1 jaar, maar soms kan hij ook jaarlijks verlengd worden.

Wat ook vanuit de basis vergoed wordt zijn negen zittingen bekkenfysiotherapie bij urineverlies op drukverhogende momenten. Hiervoor is ook een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Wat als ik niet verzekerd ben voor fysiotherapie?

Steeds meer mensen hebben geen aanvullend pakket meer. Ze kiezen ervoor om geld opzij te zetten en bijvoorbeeld fysiotherapeutische behandelingen zelf te betalen. De de prijs per behandeling staat op de prijslijst (insert)) . Je kunt bij ons per pin betalen of een factuur krijgen.

Bezoeken jullie ook aan huis?

Mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, komen waar naar jou/u toe. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Fysiotherapie aan huis is bijvoorbeeld; net thuis na een knie of heupoperatie en nog niet kunnen wandelen/fietsen/autorijden, de eerste zittingen doen we thuis. Als het in de rug schiet, zijn mensen vaak ook niet in staat te komen, ook dan komen we op huisbezoek.

MEER Info nodig?

Vroeg in de ochtend, ’s avonds laat of in het weekend? Bij FysieQ staan wij op ieder moment van de dag voor je klaar!

13 + 2 =