Fysiotherapie Zutphen

Fysiotherapie Zutphen (wikipedia) is een behandelmethode voor klachten aan het bewegingsapparaat. Rug- en nekklachten, sportblessures en bekkenbodemklachten zijn hier voorbeelden van. De fysiotherapeut doet de eerste keer een intake om te bepalen wat er aan de hand zou kunnen zijn en hoe hij/zij kan helpen. De behandeling die volgt kan bestaan uit manuele handelingen zoals mobilisaties, manipulaties of massagetechnieken, én oefentherapie. Alles gebeurt in overleg. Wij zijn gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten, gaan voor een langdurige oplossing en werken preventief. We combineren het opbouwen van de belastbaarheid met een (manuele) behandeling gericht op pijnreductie. 

 fysiotherapie-zutphen

Onze fysiotherapeuten Rik Ringenier en Myrthe van der Veen beschikken samen over ruim 15 jaar ervaring op het gebied algemene fysiotherapie, manuele therapie en bekkenfysiotherapie. Onze therapeuten kunnen snel schakel tussen diverse behandelmethodes en specialisaties, dit zorgt ervoor dat je altijd de beste zorg ontvangt. Wij streven altijd naar het beste behandelresultaat.

Faciliteiten FysieQ fysiotherapie Zutphen

Fysiotherapie Zutphen beschikt over diverse behandelruimtes en een aparte oefenruimte. Tevens beschikken wij over een ruime cardioruimte met daarin een groot aanbod aan kracht- en cardioapparatuur. Wij beschikken over een eigen (gratis) parkeerplekken voor de deur.

Bereikbaarheid FysieQ fysiotherapie Zutpen

Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen, dan komen wij aan huis! Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, en je hebt geen verwijzing nodig voor fysiotherapie van de huisarts of specialist. Wel overleggen wij namens jou met de huisarts als je dit fijn vindt. Alles om een optimaal en snel resultaat te garanderen.

Aan fysiotherapie Zutphen zijn overigens geen extra kosten verbonden, het is namelijk een onderdeel van de reguliere fysiotherapie behandeling. Wil je eerst overleggen of we je kunnen helpen? Je mag binnenlopen bij het zwanevlot 323 in Zutphen, kunt bellen 0575- 544680, emailen info@fysieq.nl of appen +31610055536

Wij zijn goed te bereiken voor bezoekers vanuit:  Zutphen, Vorden, Eefde, Voorst, Hengelo GLD,

Overige specialisaties: Manuele therapie, Fysiotherapie, Dry Needling, Shockwave therapie, Echcografie, bekkenfysiotherapie.

“Bij Rik voelen mensen zich meteen op hun gemak. Hij is een professional die met de nodige humor elk probleem vakkundig analyseert en aanpakt.”

Rik Ringenier

Fysiotherapeut, Manueel therapeut

Specialisatie

Staat uw klacht er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

FYSIOTHERAPIE ALGEMEEN

Met alle soorten lichamelijke klachten kun je bij ons terecht. Wij zijn toegankelijk voor minder validen en hebben een mooie oefenzaal.

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is gericht op het optimaliseren van de beweeglijkheid van gewrichten middels speciale technieken.

BEKKENFYSIOTHERAPIE

Wij werken nauw samen met huisartsen, gynaecologen, verloskundigen,  urologen en maag-, darm- en leverartsen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is al heel wat jaren direct toegankelijk. Dit houdt in dat je/u zonder verwijzing bij ons terecht kunt. Soms adviseren we om wel een verwijzing te vragen aan de huisarts of specialist omdat dit een behandeling kan schelen bij sommige verzekeringsmaatschappijen of omdat het uitmaakt voor hoe er wordt gedeclareerd

Hoe weet ik hoe ik verzekerd ben voor fysiotherapie?

Fysiotherapie valt meestal onder het aanvullende verzekeringspakket. In de verzekeringspolis, die tegenwoordig vaak per mail wordt verstuurd; zie je of je aanvullend verzekerd bent, en hoeveel behandelingen daar binnen vallen. Wij kunnen de gegevens ook voor je opvragen en je vertellen hoe je verzekerd bent.

Wat is chronische fysiotherapie?

Er zijn verschillende aandoeningen die vallen onder de chronische fysiotherapie. Deze lijst is de afgelopen jaren steeds verder uitgedund. Als je langdurige klachten hebt, valt dit niet automatisch onder chronische fysiotherapie. De zorgverzekeringen hebben bepaald welke aandoeningen hieronder vallen. Het gaat om aandoeningen als Parkinson of Multiple Sclerosis, of een CVA. Ook valt de revalidatie na sommige operaties aan het bewegingsapparaat onder de chronische fysiotherapie. Je betaald eerst 20 behandelingen vanuit je aanvullende pakket als je deze hebt, en anders betaal je deze zelf. Daarna worden de behandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Hierover betaal je eigen risico. De meeste mensen die chronische fysiotherapie nodig hebben zijn hun eigen risico jaarlijks snel kwijt aan medicatie of specialistenbezoek. De lengte van een chronische indicatie wisselt. Soms geldt deze 1 jaar, maar soms kan hij ook jaarlijks verlengd worden.

Wat ook vanuit de basis vergoed wordt zijn negen zittingen bekkenfysiotherapie bij urineverlies op drukverhogende momenten. Hiervoor is ook een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Wat als ik niet verzekerd ben voor fysiotherapie?

Steeds meer mensen hebben geen aanvullend pakket meer. Ze kiezen ervoor om geld opzij te zetten en bijvoorbeeld fysiotherapeutische behandelingen zelf te betalen. De de prijs per behandeling staat op de prijslijst (insert)) . Je kunt bij ons per pin betalen of een factuur krijgen.

Bezoeken jullie ook aan huis?

Mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, komen waar naar jou/u toe. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Fysiotherapie aan huis is bijvoorbeeld; net thuis na een knie of heupoperatie en nog niet kunnen wandelen/fietsen/autorijden, de eerste zittingen doen we thuis. Als het in de rug schiet, zijn mensen vaak ook niet in staat te komen, ook dan komen we op huisbezoek.

GRATIS

INLOOPSPREEKUUR

ELKE DAG TUSSEN 14.00 – 15.00 uur