Shockwave

Shockwave is een behandelmethode waarmee door middel van geluidsgolven de pijnlijke plek wordt behandeld. De geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling zodat de pijn afneemt. Het lichaam wordt op deze manier gestimuleerd om de blessure zelf te genezen. Shockwave therapie wordt beschouwd als één van de meest effectieve behandelingen als het gaat om pijnbestrijding. Met Shockwave therapie zal de pijn direct bij de oorsprong bestreden worden. Met Shockwave therapie ben je dus relatief snel van de pijn af, zonder operatie!

Wanneer gebruiken we Shockwave therapie?

Heb je chronische pijn zoals hielspoor, verkalking in de schouder, een tennisarm of golfelleboog? Zit je inmiddels met je handen in het haar? En heb je alles al een keer gedaan om ervan verlost te raken, zoals medicatie, injecties, fysiotherapie? Zonder resultaat en met terugkeer van de pijn, soms erger dan voorheen? Dan is Shockwave therapie een behandelmethode die wij bij FysieQ kunnen aanraden!
Binnen FysieQ maken wij vooral gebruik van Shockwave bij chronische pijnklachten in spieren en pezen, denk aan:

  • hiel
  • achillespees
  • kniepees
  • elleboog
  • schouder
  • scheenbeenklachten (shin splints)
  • spierverrekkingen

Shockwave & echografie, een goede combinatie!

Shockwave en echografie kunnen in sommige gevallen prima gecombineerd worden. Met behulp van echografie kan de fysiotherapeut van FysieQ namelijk snel en duidelijk bepalen wat precies de pijn veroorzaakt en waar de oorzaak van dit probleem zit. Zo is bijvoorbeeld met echografie kalkafzetting goed zichtbaar. Hierdoor kan de fysiotherapeut, na constatering van de exacte locatie van de kalkafzetting, de Shockwave therapie gericht op die plek toepassen. Dit maakt deze combinatie van behandelmethoden enorm effectief!

Is shockwavetherapie pijnlijk?

Nee, shockwavetherapie is meestal niet pijnlijk. Wel kan shockwavetherapie gevoelig zijn. Dat hangt af van het gebied wat wordt behandeld en de ernst van je klachten. Je hoeft beslist niet tegen de behandeling op te zien. We bepalen namelijk samen hoe we de behandeling uitvoeren en je kunt ten allen tijde aangeven dat de behandeling ongemakkelijk aanvoelt.

Is shockwavetherapie gevaarlijk?

Shockwavetherapie is niet gevaarlijk. Er zijn geen bekende bijwerkingen. Het is mogelijk dat het in gebied dat is behandeld een licht rode huid of zwelling te zien is. Ook kun je last hebben van een lichte bloeduitstorting of blauwe plek, die na een aantal dagen zal verdwijnen.

Is shockwavetherapie goed?

Shockwavetherapie is een prima behandeling bij chronische aandoeningen of hardnekkige klachten. De fysiotherapeut kan jouw klacht in het weefsel behandelen. Daardoor zullen je klachten afnemen. 

De kosten van Shockwavetherapie

Shockwave valt niet onder de reguliere fysiotherapie en wordt meestal (nog) niet door de zorgverzekeraar vergoed. Een behandeling bestaat uit 2 delen:

  • het deel fysiotherapie wat meestal vergoed wordt door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering fysiotherapie
  • het deel shockwave  met eigen bijdrage van € 27,50

Wij zijn overtuigd van het succes van shockwave. Mocht je na 6 behandelingen geen resultaat hebben dan wordt daarna alleen een fysiotherapiebehandeling gedeclareerd. 

Hielspoor foto rik

Rik Ringenier, fysiotherapeut bij FysieQ

Bezoek ons

Bel ons

Stuur een mail

Meer info nodig?

Vroeg in de ochtend, ’s avonds laat of in het weekend? Bij FysieQ staan wij op ieder moment van de dag voor je klaar!