Rugfit

Rugfit is een trainingsprogramma waarbij er in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt getraind. Tijdens het programma wordt er gedurende 11 weken, twee keer per week, gewerkt aan het verminderen van de pijn en het verbeteren van de mobiliteit, spierkracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen van de rug.

Rugpijn 

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht en betreft in de meeste gevallen aspecifieke rugpijn. Dat hodut in dat er geen sprake is van een aantoonbare afwijking of schade. Vaak worden de klachten veroorzaakt door het (tijdelijk) niet optimaal functioneren van de spieren, banden en gewrichten in de rug. Oefentherapie en gerichte training zijn twee van de meest effectieve methoden om (chronische) lage rugpijn te bestrijden. Daarom hebben we bij FysieQ een trainingsprogramma ontwikkeld waarbij er in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt gewerkt aan het blijvend verminderen van de rugklachten. 

Voor wie is het Rugfit programma geschikt? 

Het programma is geschikt voor iedereen met lage rugklachten, zowel aspecifiek als specifiek. Ook kunnen mensen die regelmatig lage rugklachten hebben maar op dit moment weinig klachten hebben zich aanmelden om recidivering te voorkomen.

Over het Rugfit programma bij FysieQ

Tijdens de 11 weken durende Rugfit training werk je aan het verminderen van de pijn en het verbeteren van de mobiliteit, spierkracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Ook komen er houdingsadviezen en houdingsoefneingen aan bod. 

Vooraf en tijdens het Rugfit programma controleert de fysio de voortgang door middel van verschillende metingen. We beginnen met een individuele intake om de rugklachten in kaart te brengen en de beginmetingen uit te voeren.

Inhoud van het progamma

  • Individuele intake om rugklachten in kaart te brengen en beginmetingen uit te voeren.
  • 11 weken programma, 2x per week training op dinsdag & donderdag van 19.00-20.00 uur.
  • Bij aanvang van het programma organiseren we een presentatieavond waarin uitleg wordt gegeven over het programma en de opbouw, verschillende soorten rugklachten, en waarom oefentherapie hierbij kan helpen.
  • Werken aan een soepele en sterke rug middels een mobiliserende, stabiliserende en spierversterkende oefeningen.
  • Klinimetrie om de voortgang te meten en aan het eind van het programma volgt er een evaluatie.

Wil je meer weten of meedoen aan het Rugfit programma? Neem contact met ons op!

Rugfit

Bezoek ons

Bel ons

Stuur een mail

Meer info nodig?

Vroeg in de ochtend, ’s avonds laat of in het weekend? Bij FysieQ staan wij op ieder moment van de dag voor je klaar!