PTNS

PTNS staat voor Percutaneous Tibial Nerve Stimulation. Dit is een behandelmethode waarbij er via een naaldje of plakker stroom aan de binnenzijde van de enkel wordt gezet (daar loopt een zenuw) wat de blaas, darmen en bekkenbodem gunstig kan beïnvloeden. PTNS werkt veelal goed bij mensen die last hebben van aandrangklachten, dus vaak hevig naar het toilet moeten om te plassen of ontlasten en dit soms ook niet kunnen ophouden.

Enkele voorbeelden van klachten zijn:

  • vaker dan 3x keer per dag naar het toilet voor ontlasting?
  • vaker dan 10 x per dag naar het toilet om te plassen?
  • moet je er s’nachts vaker dan twee keer uit om te plassen?
  • heb je hele hevige aandrang om te moeten plassen of ontlasten?
  • heb je het gevoel dat je niet kunt ophouden/haal je het toilet niet droog?

Wanneer gebruiken we PTNS?

In een gesprek wordt duidelijk of dit iets voor jou/u kan zijn. Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn voor deze klachten en daarom zal er bij twijfel altijd overlegd worden met de huisarts of specialist. Het wordt niet toegepast bij mensen die een pacemaker hebben, ernstige hartritmestoornissen hebben en ook niet bij zwangeren. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met tips en adviezen en bekkenbodemoefeningen. De behandeling is niet pijnlijk en we overleggen samen of we beter met een naaldje of met een plakker kunnen starten

Aan PTNS zitten overigens geen extra kosten verbonden, het is namelijk een onderdeel van de reguliere fysiotherapie behandeling. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Bezoek ons

Bel ons

Stuur een mail

Meer info nodig?

Vroeg in de ochtend, ’s avonds laat of in het weekend? Bij FysieQ staan wij op ieder moment van de dag voor je klaar!