Echografie

Bij FysieQ zijn de patienten, die we behandelen met shockwave en echografie, meestal erg tevreden over de behaalde resultaten. Uiteraard snappen we dat het allemaal wat spannend klinkt! Om je een goed beeld te geven wat het precies inhoudt en hoe we het gebruiken, nemen we je graag mee in wat het doet en hoe het precies werkt.

Wat is Echografie?

Door middel van echografie gaan we op zoek naar de oorzaak van de pijnklachten, door de geluidsgolven krijgen we een goed beeld van de onderliggende structuur. Dat klinkt natuurlijk vrij breed maar denk hierbij bijvoorbeeld aan spieren, gewrichtsbanden en de vele pezen die ons lichaam rijk is.

Waarom gebruiken we Echografie?

Onze fysiotherapeuten gebruiken echografie puur als aanvulling op een regulier onderzoek. Het grote voordeel is dat we snel in kaart kunnen brengen wat de pijn veroorzaakt. Dit zorgt ervoor dat we een goed behandelplan voor je maken, zodat je weer snel up and running bent.

Bij welke klachten gebruiken we Echografie?

Bij FysieQ maken onze fysiotherapeuten gebruik van echografie bij de volgende klachten/blessures:

  • verrekking van de banden (knie/enkel)
  • slijmbeursontsteking
  • spierblessures
  • peesblessures
  • onderzoek van cystes (knie/schouder)

Aan echografie zitten overigens geen extra kosten verbonden, het is namelijk een onderdeel van de reguliere fysiotherapie behandeling.

Bezoek ons

Bel ons

Stuur een mail

Meer info nodig?

Vroeg in de ochtend, ’s avonds laat of in het weekend? Bij FysieQ staan wij op ieder moment van de dag voor je klaar!