Vergoeding

Vragen over vergoedingen? Neem dan gerust contact met ons op!

VERGOEDING FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapie wordt sinds jaar en dag (deels) vergoed vanuit de ziektekostenverzekering.
In Nederland is iedereen verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Dit houdt in dat je gedekt bent voor een deel van de ziektekosten die je zou kunnen maken. Je kunt ervoor kiezen een aanvullend pakket af te sluiten; hierin zit vaak onder andere een aantal behandelingen voor fysiotherapie. De afgelopen jaren is er veel verandert rondom de vergoedingen binnen de fysiotherapie. Het is daarom belangrijk dat u zelf altijd nagaat hoe u verzekerd bent. Er zijn een aantal uitzonderingen waardoor mensen fysiotherapie vergoedt krijgen vanuit hun basisverzekering.

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen waar fysiotherapie  vanuit de basisverzekering vergoed wordt.

  • Heb je een chronische aandoening? Dan vergoed de basisverzekering je behandelingen. Let op! Ze betalen pas vanaf de 21ste behandeling. Je zult de eerste 20 behandelingen vanuit een aanvullend pakket moeten betalen, of uit eigen portemonnee. Chronische aandoeningen zijn bijvoorbeeld: een total knee operatie (nieuwe knie), bepaalde spierziekten, bindweefsel ziekten, een fractuur (breuk) of een HNP (hernia van een tussenwervelschijf).
  • Als je last hebt van urineverlies op buikdruk verhogende momenten (stress urine incontinentie), dus bijvoorbeeld wanneer je moet hoesten of niezen; dan heb je ook recht op 9 behandelingen vanuit de basis verzekering.
  • Sinds 2018 krijgt men ook 12 behandelingen vergoed bij artrose (slijtage) aan de heup of knie. Helaas betaal je ook voor deze aandoeningen, wel gewoon eigen risico.

Wij beschikken over de volledige lijst met chronische aandoeningen en kunnen je vertellen of jouw aandoening hieronder valt. Neem gerust CONTACT met ons op.

Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen, dan komen wij aan huis!Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, en je hebt geen verwijzing nodig voor fysiotherapie van de huisarts of specialist.Wel overleggen wij namens jou met de huisarts als je dit fijn vindt. Alles om een optimaal en snel resultaat te garanderen.

Aan fysiotherapie aan huis zitten overigens geen extra kosten verbonden, het is namelijk een onderdeel van de reguliere fysiotherapie behandeling.

Wil je eerst overleggen of we je kunnen helpen? Je mag binnenlopen bij het zwanevlot 323 , kunt bellen (0575 544680), emailen (vragen@fysieq.nl) of appen (0610055536)

Specialisatie

Staat uw klacht er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

FYSIOTHERAPIE ALGEMEEN

Met alle soorten lichamelijke klachten kun je bij ons terecht. Wij zijn toegankelijk voor minder validen en hebben een mooie oefenzaal.

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is gericht op het optimaliseren van de beweeglijkheid van gewrichten middels speciale technieken.

BEKKENFYSIOTHERAPIE

Wij werken nauw samen met huisartsen, gyneacologen, urologen, maag lever darm artsen en verloskundigen.

Onze specialisten

“Myrthe staat naast haar deskundigheid bekend om haar empatische manier van behandelen. Ze is flexibel en denkt graag in oplossingen.

Myrthe van der Veen

Bekkenfysiotherapeut, Fysiotherapeut

“Bij Rik voelen mensen zich meteen op hun gemak. Hij is een professional die met de nodige humor elk probleem vakkundig analyseert en aanpakt.”

Rik Ringenier

Fysiotherapeut, Manueel therapeut

VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is al heel wat jaren direct toegankelijk. Dit houdt in dat je/u zonder verwijzing bij ons terecht kunt. Soms adviseren we om wel een verwijzing te vragen aan de huisarts of specialist omdat dit een behandeling kan schelen bij sommige verzekeringsmaatschappijen of omdat het uitmaakt voor hoe er wordt gedeclareerd

Hoe weet ik hoe ik verzekerd ben voor fysiotherapie?

Fysiotherapie valt meestal onder het aanvullende verzekeringspakket. In de verzekeringspolis, die tegenwoordig vaak per mail wordt verstuurd; zie je of je aanvullend verzekerd bent, en hoeveel behandelingen daar binnen vallen. Wij kunnen de gegevens ook voor je opvragen en je vertellen hoe je verzekerd bent.

Wat is chronische fysiotherapie?

Er zijn verschillende aandoeningen die vallen onder de chronische fysiotherapie. Deze lijst is de afgelopen jaren steeds verder uitgedund. Als je langdurige klachten hebt, valt dit niet automatisch onder chronische fysiotherapie. De zorgverzekeringen hebben bepaald welke aandoeningen hieronder vallen. Het gaat om aandoeningen als Parkinson of Multiple Sclerosis, of een CVA. Ook valt de revalidatie na sommige operaties aan het bewegingsapparaat onder de chronische fysiotherapie. Je betaald eerst 20 behandelingen vanuit je aanvullende pakket als je deze hebt, en anders betaal je deze zelf. Daarna worden de behandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Hierover betaal je eigen risico. De meeste mensen die chronische fysiotherapie nodig hebben zijn hun eigen risico jaarlijks snel kwijt aan medicatie of specialistenbezoek. De lengte van een chronische indicatie wisselt. Soms geldt deze 1 jaar, maar soms kan hij ook jaarlijks verlengd worden.

Wat ook vanuit de basis vergoed wordt zijn negen zittingen bekkenfysiotherapie bij urineverlies op drukverhogende momenten. Hiervoor is ook een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Wat als ik niet verzekerd ben voor fysiotherapie?

Steeds meer mensen hebben geen aanvullend pakket meer. Ze kiezen ervoor om geld opzij te zetten en bijvoorbeeld fysiotherapeutische behandelingen zelf te betalen. De de prijs per behandeling staat op de prijslijst (insert)) . Je kunt bij ons per pin betalen of een factuur krijgen.

Bezoeken jullie ook aan huis?

Mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, komen waar naar jou/u toe. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Fysiotherapie aan huis is bijvoorbeeld; net thuis na een knie of heupoperatie en nog niet kunnen wandelen/fietsen/autorijden, de eerste zittingen doen we thuis. Als het in de rug schiet, zijn mensen vaak ook niet in staat te komen, ook dan komen we op huisbezoek.