0575-544680 info@fysieq.nl

Privacy

FysieQ hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens.
In deze privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. FysieQ houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

* Jouw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze privacy policy.
* Verwerking van jouw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt.
* Vragen om jouw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens.
* Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van jouw persoonsgegevens gewaarborgd is.
* Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt.
* Op de hoogte zijn van jouw rechten omtrent je persoonsgegevens, je hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als FysieQ zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien je na het doornemen van onze privacy policy, of in algemenere zin, vragen hebt hierover of contact met ons wilt op nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Verwerking van persoonsgegevens van Patiënten of cliënten

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers worden door FysieQ verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

* Patiëntgegevens vastleggen t.b.v. behandelproces fysiotherapie
* Cliëntgegevens vastleggen t.b.v. (medische) training of fitness
* Cliëntgegevens vastleggen t.b.v. schoonheidsbehandelingen
* Cliëntgegevens vastleggen t.b.v. pedicurebehandelingen
* Cliëntgegevens vastleggen t.b.v. deelname aan ons dieet

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

* De behandelovereenkomst, het inschrijfformulier of abonnement;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan FysieQ de volgende persoonsgegevens van je vragen:

* Voornaam
* Tussenvoegsel
* Achternaam
* Telefoonnummer
* E-mailadres
* Geslacht
* Geboortedatum
* Gezondheidsgegevens
* Verzekeringsgegevens
* BSN
* ID of paspoortnummer
* Bankrekeningnummer

Jouw persoonsgegevens worden door FysieQ opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

* Gedurende de looptijd van de behandelovereenkomst, of het abonnement; 15 jaar bewaartermijn conform de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).

Verwerking van persoonsgegevens van Zorgverleners

Persoonsgegevens van zorgverleners worden door FysieQ verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

* Uitwisselen van patiëntgegevens t.b.v. de behandeling.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

* Verwijzing

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan FysieQ de volgende persoonsgegevens van je vragen:

* Voornaam
* Tussenvoegsel
* Achternaam
* E-mailadres
* Telefoon
* AGB
* Praktijk of instelling waarvoor je werkzaam bent
* Functie

Je persoonsgegevens worden door FysieQ opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

* Gedurende de looptijd van de behandelovereenkomst van de patiënt. 15 jaar bewaartermijn conform de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).

Verstrekking aan derden

De gegevens die jij aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

* Het verzorgen van de digitale dossiervoering (EPD)
* Het verzorgen van de (financiële) administratie
* Het verzorgen van nieuwsbrieven en uitnodigingen
* Het verzorgen van de uitvraag van patiënttevredenheidsonderzoeken

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van jouw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien jij ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

FysieQ bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van jou te beschermen tegen onrechtmatige verwerking. Zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

* Alle personen die namens FysieQ van jouw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan
* We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen
* We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is
* Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten
* We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen
* Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens

Rechten omtrent jouw gegevens

Je hebt recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegevens die wij van jou ontvangen hebben. Tevens kun je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heb je het recht om de door jou verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan jouzelf of in opdracht van jou direct aan een andere partij. Wij kunnen je vragen om je te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken. Mogen wij jouw persoonsgegevens verwerken op basis van een door jou gegeven toestemming hiertoe, dan heb je altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten

Mocht je een klacht hebben over de verwerking van jouw persoonsgegevens dan vragen wij je hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. Je hebt altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Als je naar aanleiding van ons Privacy Statement nog vragen of opmerkingen hebt neem dan contact met ons op!

Bezoek ons

Routebeschrijving

Het Zwanevlot 323

Bel ons

stuur een mail