Manuele therapie zutphen e.o.

Het is vast geen toeval dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een manueel therapeut in Zutphen. Je bent bij FysieQ Fysiotherapie aan het goede adres. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in manuele therapie en helpen je hier graag bij.

Manuele therapie Zutphen is gericht op het optimaliseren van de beweeglijkheid van gewrichten middels speciale technieken. Als je een gewricht of je wervelkolom niet goed kunt bewegen en/of dit pijnlijk is, zou manuele therapie iets voor jou kunnen zijn.

Enkele voorbeelden van klachten:

  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar één of beide benen
  • nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar één of beide armen
  • hoofd- en nekpijn
  • bovenrug klachten al dan niet in combinatie met rib- en/of borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • kaakklachten

Als je bewegingsklachten ervaart en er door andere (reguliere) therapieën niet vanaf komt, bestaat de mogelijkheid om de manueel therapeut te laten meekijken.

De manueel therapeut

Wat doet een manueel therapeut? In het kort, dit is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten. Daarnaast richt hij zich op klachten omtrent de armen en benen. Vaak is duwen en/of trekken aan de gewrichten al voldoende. Dit kan een krakend geluid veroorzaken. In de volksmond wordt de manueel therapeut daarom ook wel een “kraker” genoemd.

Overigens doet het “kraken” geen pijn, het effect is juist het tegenovergestelde. Je ervaart direct na de behandeling al een enorme verlichting van je klachten.

Manueel therapeut bij FysieQ

Onze manueel therapeut in Zutphen is Rik Ringenier. Hij beschikt naast de nodige ervaring ook over een goed gevoel voor humor. Daarnaast is hij gespecialiseed in:

  • hoofdpijnklachten
  • nekklachten
  • rugproblemen

Hoe zit het met de verwijzing en vergoeding?

Sinds 1 januari 2006 is net als fysiotherapie de manuele therapie vrij toegankelijk. In de meeste gevallen is een verwijzing van de huisarts of specialist niet noodzakelijk. Middels een screening zal de therapeut beoordelen of je in aanmerking komt voor manuele therapie, waarop een intake en onderzoek kunnen volgen. De manuele therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De meeste zorgverzekeraars vergoeden maximaal 9 behandelingen manuele therapie per jaar.

Rik Ringenier, Eigenaar, Fysiotherapeut en Manueel therapeut bij FysieQ

Rik Ringenier is Manueel Therapeut bij FysieQ

De openingstijden van FysieQ
Meer info nodig?

Vroeg in de ochtend, ’s avonds laat of in het weekend? Bij FysieQ staan wij op ieder moment van de dag voor je klaar!

Veel gestelde vragen
Welke beautybehandelingen zijn er mogelijk bij FysieQ?

Wij bieden een breed scala aan gezichts- en lichaamsbehandelingen gericht op verzorging, ontspanning, verjonging en versteviging/vetreductie. Check het complete aanbod hier.

Kunnen wij ook met z’n tweeën komen voor een beautybehandelingen?

Absoluut, jullie zijn welkom met zijn tweeën of zelfs drieën. Neem contact met ons op om te horen wat de mogelijkheden zijn.

Wie is de beautyexpert bij FysieQ?

Dit is Monica, zij heeft jarenlang ervaring op het gebied van beauty behandelingen en is professioneel, efficiënt en erg vriendelijk!

Voor wie is cryolipolyse niet geschikt?

Wanneer je BMI (Body Mass Index) boven de 30 is, wordt een cryolipolyse-behandeling niet geadviseerd. Ook als er problemen of aandoeningen aan de lever of de nieren zijn, is de behandeling niet geschikt. Tijdens de intake worden eventuele medische aandoeningen besproken. Aan de hand van die uitkomst wordt bekeken of je in aanmerking komt voor de behandeling.

Welke vetbehandeling is het minst pijnlijk?

Eigenlijk zijn alle behandelingen voor de meeste mensen zo goed als pijnvrij. Er kan wel sprake zijn van een lokale gevoeligheid.

Is het resultaat van de vet handelingen blijvend?

Ja dat is het zeker! Het effect van de behandelingen is blijvend. Vetcellen die zijn verwijderd of verminderd zijn dat permanent. Het is wel van belang om een gezonde leefstijl en voldoende lichaamsbeweging aan te houden, omdat zich anders “nieuwe” vetcellen zullen vormen.