Manuele therapie zutphen e.o.

Het is vast geen toeval dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een manueel therapeut in Zutphen. Je bent bij FysieQ Fysiotherapie aan het goede adres. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in manuele therapie en helpen je hier graag bij.

Manuele therapie Zutphen is gericht op het optimaliseren van de beweeglijkheid van gewrichten middels speciale technieken. Als je een gewricht of je wervelkolom niet goed kunt bewegen en/of dit pijnlijk is, zou manuele therapie iets voor jou kunnen zijn.

Enkele voorbeelden van klachten:

  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar één of beide benen
  • nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar één of beide armen
  • hoofd- en nekpijn
  • bovenrug klachten al dan niet in combinatie met rib- en/of borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • kaakklachten

Als je bewegingsklachten ervaart en er door andere (reguliere) therapieën niet vanaf komt, bestaat de mogelijkheid om de manueel therapeut te laten meekijken.

De manueel therapeut

Wat doet een manueel therapeut? In het kort, dit is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten. Daarnaast richt hij zich op klachten omtrent de armen en benen. Vaak is duwen en/of trekken aan de gewrichten al voldoende. Dit kan een krakend geluid veroorzaken. In de volksmond wordt de manueel therapeut daarom ook wel een “kraker” genoemd.

Overigens doet het “kraken” geen pijn, het effect is juist het tegenovergestelde. Je ervaart direct na de behandeling al een enorme verlichting van je klachten.

Manueel therapeut bij FysieQ

Onze manueel therapeut in Zutphen is Rik Ringenier. Hij beschikt naast de nodige ervaring ook over een goed gevoel voor humor. Daarnaast is hij gespecialiseed in:

  • hoofdpijnklachten
  • nekklachten
  • rugproblemen

Hoe zit het met de verwijzing en vergoeding?

Sinds 1 januari 2006 is net als fysiotherapie de manuele therapie vrij toegankelijk. In de meeste gevallen is een verwijzing van de huisarts of specialist niet noodzakelijk. Middels een screening zal de therapeut beoordelen of je in aanmerking komt voor manuele therapie, waarop een intake en onderzoek kunnen volgen. De manuele therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De meeste zorgverzekeraars vergoeden maximaal 9 behandelingen manuele therapie per jaar.

Rik Ringenier, Eigenaar, Fysiotherapeut en Manueel therapeut bij FysieQ

Rik Ringenier is Manueel Therapeut bij FysieQ

De openingstijden van FysieQ
Meer info nodig?

Vroeg in de ochtend, ’s avonds laat of in het weekend? Bij FysieQ staan wij op ieder moment van de dag voor je klaar!

Veel gestelde vragen
Met welke klachten kan ik terecht bij de osteopaat?

Voor onder andere deze klachten kun je terecht: Nek/schouder/gewrichtspijnen, hoofdpijn, bekkenklachten, menstruatieklachten, buik/maag/darmklachten, stress gerelateerde klachten, onbegrepen klachten

Heb ik een verwijzing vanuit de huisarts nodig om een afspraak te maken?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig.

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekering?

Als je gekozen hebt voor een aanvullende verzekering, dan wordt er meestal wel een deel vergoed vanuit de zorgverzekering. Je kunt hiervoor het beste bij de zorgverzekering informeren

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt normaal gesproken 1 uur. 

Hoe vaak moet ik behandeld worden?

Dat verschilt per klacht. Na 3 behandelingen moet er normaal gesproken resultaat zijn. Zo niet, dan kan er gekozen worden om door te gaan of te stoppen met de behandeling.

Mag ik na de behandeling sporten?

Het is aan te raden om na een behandeling één dag rustig aan te doen. Lichte beweging kan geen kwaad.