SHOCKWAVE

Staat uw klacht er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

WAT IS SHOCKWAVE?

Shockwave is een behandelmethode waarmee door middel van geluidsgolven de pijnlijke plek wordt behandeld. De geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling zodat de pijn afneemt. Het lichaam wordt op deze manier gestimuleerd om de blessure zelf te genezen. Shockwave therapie wordt beschouwd als één van de meest effectieve behandelingen als het gaat om pijnbestrijding. Met Shockwave therapie zal de pijn direct bij de oorsprong bestreden worden. Met Shockwave therapie ben je dus relatief snel van de pijn af, zonder operatie!

Wanneer gebruiken we Shockwave therapie?

Heb je chronische pijn zoals hielspoor, verkalking in de schouder, een tennisarm of golfelleboog? Zit je inmiddels met je handen in het haar? En heb je alles al een keer gedaan om ervan verlost te raken, zoals medicatie, injecties, fysiotherapie? Zonder resultaat en met terugkeer van de pijn, soms erger dan voorheen? Dan is Shockwave therapie een behandelmethode die wij bij FysieQ kunnen aanraden!
Binnen FysieQ maken wij vooral gebruik van Shockwave bij de onderstaande klachten:

  • chronische pijnklachten in spieren en pezen, denk aan:
  • hiel
  • achillespees
  • kniepees
  • elleboog
  • schouder
  • scheenbeenklachten (shin splints)
  • spierverrekkingen

Shockwave & echografie, een goede combinatie!

Shockwave en echografie kunnen in sommige gevallen prima gecombineerd worden. Met behulp van echografie kan de fysiotherapeut van FysieQ namelijk snel en duidelijk bepalen wat precies de pijn veroorzaakt en waar de oorzaak van dit probleem zit. Zo is bijvoorbeeld met echografie kalkafzetting goed zichtbaar. Hierdoor kan de fysiotherapeut, na constatering van de exacte locatie van de kalkafzetting, de Shockwave therapie gericht op die plek toepassen. Dit maakt deze combinatie van behandelmethoden enorm effectief!

Aan Shockwave zitten overigens geen extra kosten verbonden, het is namelijk een onderdeel van de reguliere fysiotherapie behandeling.

 

MEER Info nodig?

Vroeg in de ochtend, ’s avonds laat of in het weekend? Bij FysieQ staan wij op ieder moment van de dag voor je klaar!

12 + 13 =

MANUELETHERAPIE

Manuele therapie is gericht op de bewegelijkheid van de gewerichten. Hierbij maken we gebruik van speciale technieken...

SHOCKWAVE

Deze therapie werkt met hoog-energetische akoestische pulsen ter verbetering van de stofwisseling in het pijngebied.

BEKKENFYSIO

Wij werken nauw samen met huisartsen, gynaecologen, verloskundigen,  urologen en maag-, darm- en leverartsen.

 

hielpijncentrum-zutphen

HIELPIJN CENTRUM

Heb je klachten aan je hiel? FysieQ en voetencentrum Wender werken samen om jou hier vanaf te helpen.

 

PTNS

Wil je weten hoe een PTNS-behandeling werkt en hoe je klachten bij een overactieve blaas kunt verminderen? Lees dan verder.

FYSIOTHERAPIE AAN HUIS

FYSIOTHERAPIE AAN HUIS

Er zijn veel redenen waarom je zelf niet in staat zou zijn bij ons op de praktijk te komen Daarom is er de mogelijkheid tot huisbezoek.

ECHOGRAFIE

Onze fysiotherapeuten gebruiken echografie puur als aanvulling op een regulier onderzoek.

 

DRY NEEDLING

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut met een speciale techniek spieren aanprikt, zodat deze ontspannen raken

Onze specialisten

Bij Rik voelen mensen zich meteen op hun gemak. Hij is een professional die met de nodige humor elk probleem vakkundig analyseert en aanpakt.”

Rik Ringenier

Fysiotherapeut, Manueel therapeut

VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is al heel wat jaren direct toegankelijk. Dit houdt in dat je/u zonder verwijzing bij ons terecht kunt. Soms adviseren we om wel een verwijzing te vragen aan de huisarts of specialist omdat dit een behandeling kan schelen bij sommige verzekeringsmaatschappijen of omdat het uitmaakt voor hoe er wordt gedeclareerd

Hoe weet ik hoe ik verzekerd ben voor fysiotherapie?

Fysiotherapie valt meestal onder het aanvullende verzekeringspakket. In de verzekeringspolis, die tegenwoordig vaak per mail wordt verstuurd; zie je of je aanvullend verzekerd bent, en hoeveel behandelingen daar binnen vallen. Wij kunnen de gegevens ook voor je opvragen en je vertellen hoe je verzekerd bent.

Wat is chronische fysiotherapie?

Er zijn verschillende aandoeningen die vallen onder de chronische fysiotherapie. Deze lijst is de afgelopen jaren steeds verder uitgedund. Als je langdurige klachten hebt, valt dit niet automatisch onder chronische fysiotherapie. De zorgverzekeringen hebben bepaald welke aandoeningen hieronder vallen. Het gaat om aandoeningen als Parkinson of Multiple Sclerosis, of een CVA. Ook valt de revalidatie na sommige operaties aan het bewegingsapparaat onder de chronische fysiotherapie. Je betaald eerst 20 behandelingen vanuit je aanvullende pakket als je deze hebt, en anders betaal je deze zelf. Daarna worden de behandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Hierover betaal je eigen risico. De meeste mensen die chronische fysiotherapie nodig hebben zijn hun eigen risico jaarlijks snel kwijt aan medicatie of specialistenbezoek. De lengte van een chronische indicatie wisselt. Soms geldt deze 1 jaar, maar soms kan hij ook jaarlijks verlengd worden.

Wat ook vanuit de basis vergoed wordt zijn negen zittingen bekkenfysiotherapie bij urineverlies op drukverhogende momenten. Hiervoor is ook een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Wat als ik niet verzekerd ben voor fysiotherapie?

Steeds meer mensen hebben geen aanvullend pakket meer. Ze kiezen ervoor om geld opzij te zetten en bijvoorbeeld fysiotherapeutische behandelingen zelf te betalen. De de prijs per behandeling staat op de prijslijst (insert)) . Je kunt bij ons per pin betalen of een factuur krijgen.

Bezoeken jullie ook aan huis?

Mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, komen waar naar jou/u toe. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Fysiotherapie aan huis is bijvoorbeeld; net thuis na een knie of heupoperatie en nog niet kunnen wandelen/fietsen/autorijden, de eerste zittingen doen we thuis. Als het in de rug schiet, zijn mensen vaak ook niet in staat te komen, ook dan komen we op huisbezoek.