ROCKY FIT

Specialist in (sport) fysiotherapie 

FysieQ Fysiotherapie

Wij hebben meer dan 14 jaar aan ervaring in behandeling en revalidatie van diverse sportblessures op zowel professioneel als recreatief niveau. Onze praktijk FysieQ Fysiotherapie is  de beste keuze in Zutphen en omgeving. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in (sport) fysiotherapie, manuele therapie en bekkenfysiotherapie en beschikken daarnaast over een goed uitgeruste oefenzaal.

Samenwerking Rocky Fit

Kickboksen is één van de snelst groeiende sporten op dit moment. Begrijpelijk, aangezien je na een pittige training, volledig afgemat maar wel met een heerlijk voldaan gevoel weer richting huis gaat. Naast de vele voordelen die het kickboksen met zich meebrengt, is het ook een blessure gevoelige sport. Niet heel vreemd, aangezien het een fysiek intensieve sport is. Heb je zelf een blessure opgelopen tijdens het trainen of langdurige klachten waar je maar niet vanaf komt? No worries, FysieQ biedt de leden die in het pand van Rocky fit trainen een gratis intake aan. Tijdens de intake inventariseren we de klachten en stellen we samen een behandelplan op. Aan deze intake zijn geen kosten verbonden! Afhankelijk van het pakket dat is afgesloten bij de zorgverzekeraar, worden de nodige fysiotherapeutische behandelingen vaak vergoed.

Afspraak maken?

Bij FysieQ hebben we geen wachtlijst, je bent dus lekker snel aan de beurt. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars afgesloten, daarnaast kun je een afspraak inplannen op een moment dat het jou goed uitkomt. Heb je een vervelende blessure? Maak dan een een afspraak.

Onze therapeuten hebben ervaring in behandeling van diverse sport-gerelateerde blessures zoals blessures bij Tennis, Voetbal, Hockey, Handbal, Kickboksen, Atletiek, Turnen, Golf, Wielrennen, Hardlopen en Body Building.

stuur een mail

FAQ FYSIO

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?
Fysiotherapie is al heel wat jaren direct toegankelijk. Dit houdt in dat je/u zonder verwijzing bij ons terecht kunt. Soms adviseren we om wel een verwijzing te vragen aan de huisarts of specialist omdat dit een behandeling kan schelen bij sommige verzekeringsmaatschappijen of omdat het uitmaakt voor hoe er wordt gedeclareerd
Hoe weet ik hoe ik verzekerd ben voor fysiotherapie?
Fysiotherapie valt meestal onder het aanvullende verzekeringspakket. In de verzekeringspolis, die tegenwoordig vaak per mail wordt verstuurd; zie je of je aanvullend verzekerd bent, en hoeveel behandelingen daar binnen vallen. Wij kunnen de gegevens ook voor je opvragen en je vertellen hoe je verzekerd bent.
Wat is chronische fysiotherapie?
Er zijn verschillende aandoeningen die vallen onder de chronische fysiotherapie. Deze lijst is de afgelopen jaren steeds verder uitgedund. Als je langdurige klachten hebt, valt dit niet automatisch onder chronische fysiotherapie. De zorgverzekeringen hebben bepaald welke aandoeningen hieronder vallen. Het gaat om aandoeningen als Parkinson of Multiple Sclerosis, of een CVA. Ook valt de revalidatie na sommige operaties aan het bewegingsapparaat onder de chronische fysiotherapie. Je betaald eerst 20 behandelingen vanuit je aanvullende pakket als je deze hebt, en anders betaal je deze zelf. Daarna worden de behandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Hierover betaal je eigen risico. De meeste mensen die chronische fysiotherapie nodig hebben zijn hun eigen risico jaarlijks snel kwijt aan medicatie of specialistenbezoek. De lengte van een chronische indicatie wisselt. Soms geldt deze 1 jaar, maar soms kan hij ook jaarlijks verlengd worden.

Wat ook vanuit de basis vergoed wordt zijn negen zittingen bekkenfysiotherapie bij urineverlies op drukverhogende momenten. Hiervoor is ook een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Wat als ik niet verzekerd ben voor fysiotherapie?
Steeds meer mensen hebben geen aanvullend pakket meer. Ze kiezen ervoor om geld opzij te zetten en bijvoorbeeld fysiotherapeutische behandelingen zelf te betalen. De de prijs per behandeling staat op de prijslijst (insert)) . Je kunt bij ons per pin betalen of een factuur krijgen.
Bezoeken jullie ook aan huis?
Mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, komen waar naar jou/u toe. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Fysiotherapie aan huis is bijvoorbeeld; net thuis na een knie of heupoperatie en nog niet kunnen wandelen/fietsen/autorijden, de eerste zittingen doen we thuis. Als het in de rug schiet, zijn mensen vaak ook niet in staat te komen, ook dan komen we op huisbezoek.