PTNS BEHANDELING

Staat uw klacht er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

WAT IS PTNS?

PTNS staat voor Percutaneous Tibial Nerve Stimulation. Dit is een behandelmethode waarbij er via een naaldje of plakker stroom aan de binnenzijde van de enkel wordt gezet (daar loopt een zenuw) wat de blaas, darmen en bekkenbodem gunstig kan beïnvloeden. PTNS werkt veelal goed bij mensen die last hebben van aandrangklachten, dus vaak hevig naar het toilet moeten om te plassen of ontlasten en dit soms ook niet kunnen ophouden.

  • vaker dan 3x keer per dag naar het toilet voor ontlasting?
  • vaker dan 10 x per dag naar het toilet om te plassen?
  • moet je er s’nachts vaker dan twee keer uit om te plassen?
  • heb je hele hevige aandrang om te moeten plassen of ontlasten?
  • heb je het gevoel dat je niet kunt ophouden/haal je het toilet niet droog?

Wanneer gebruiken we PTNS?

In een gesprek wordt duidelijk of dit iets voor jou/u kan zijn. Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn voor deze klachten en daarom zal er bij twijfel altijd overlegd worden met de huisarts of specialist. Het wordt niet toegepast bij mensen die een pacemaker hebben, ernstige hartritmestoornissen hebben en ook niet bij zwangeren. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met tips en adviezen en bekkenbodemoefeningen. De behandeling is niet pijnlijk en we overleggen samen of we beter met een naaldje of met een plakker kunnen starten

Aan PTNS zitten overigens geen extra kosten verbonden, het is namelijk een onderdeel van de reguliere fysiotherapie behandeling Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!.

MEER Info nodig?

Vroeg in de ochtend, ’s avonds laat of in het weekend? Bij FysieQ staan wij op ieder moment van de dag voor je klaar!

6 + 3 =

MANUELETHERAPIE

Manuele therapie is gericht op de bewegelijkheid van de gewerichten. Hierbij maken we gebruik van speciale technieken...

SHOCKWAVE

Deze therapie werkt met hoog-energetische akoestische pulsen ter verbetering van de stofwisseling in het pijngebied.

BEKKENFYSIO

Wij werken nauw samen met huisartsen, gynaecologen, verloskundigen,  urologen en maag-, darm- en leverartsen.

 

hielpijncentrum-zutphen

HIELPIJN CENTRUM

Heb je klachten aan je hiel? FysieQ en voetencentrum Wender werken samen om jou hier vanaf te helpen.

 

PTNS

Wil je weten hoe een PTNS-behandeling werkt en hoe je klachten bij een overactieve blaas kunt verminderen? Lees dan verder.

FYSIOTHERAPIE AAN HUIS

FYSIOTHERAPIE AAN HUIS

Er zijn veel redenen waarom je zelf niet in staat zou zijn bij ons op de praktijk te komen Daarom is er de mogelijkheid tot huisbezoek.

ECHOGRAFIE

Onze fysiotherapeuten gebruiken echografie puur als aanvulling op een regulier onderzoek.

 

DRY NEEDLING

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut met een speciale techniek spieren aanprikt, zodat deze ontspannen raken

Onze specialisten

“Myrthe staat naast haar deskundigheid bekend om haar empatische manier van behandelen. Ze is flexibel en denkt graag in oplossingen.

Myrthe van der Veen

Bekkenfysiotherapeut, Fysiotherapeut

VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is al heel wat jaren direct toegankelijk. Dit houdt in dat je/u zonder verwijzing bij ons terecht kunt. Soms adviseren we om wel een verwijzing te vragen aan de huisarts of specialist omdat dit een behandeling kan schelen bij sommige verzekeringsmaatschappijen of omdat het uitmaakt voor hoe er wordt gedeclareerd

Hoe weet ik hoe ik verzekerd ben voor fysiotherapie?

Fysiotherapie valt meestal onder het aanvullende verzekeringspakket. In de verzekeringspolis, die tegenwoordig vaak per mail wordt verstuurd; zie je of je aanvullend verzekerd bent, en hoeveel behandelingen daar binnen vallen. Wij kunnen de gegevens ook voor je opvragen en je vertellen hoe je verzekerd bent.

Wat is chronische fysiotherapie?

Er zijn verschillende aandoeningen die vallen onder de chronische fysiotherapie. Deze lijst is de afgelopen jaren steeds verder uitgedund. Als je langdurige klachten hebt, valt dit niet automatisch onder chronische fysiotherapie. De zorgverzekeringen hebben bepaald welke aandoeningen hieronder vallen. Het gaat om aandoeningen als Parkinson of Multiple Sclerosis, of een CVA. Ook valt de revalidatie na sommige operaties aan het bewegingsapparaat onder de chronische fysiotherapie. Je betaald eerst 20 behandelingen vanuit je aanvullende pakket als je deze hebt, en anders betaal je deze zelf. Daarna worden de behandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Hierover betaal je eigen risico. De meeste mensen die chronische fysiotherapie nodig hebben zijn hun eigen risico jaarlijks snel kwijt aan medicatie of specialistenbezoek. De lengte van een chronische indicatie wisselt. Soms geldt deze 1 jaar, maar soms kan hij ook jaarlijks verlengd worden.

Wat ook vanuit de basis vergoed wordt zijn negen zittingen bekkenfysiotherapie bij urineverlies op drukverhogende momenten. Hiervoor is ook een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Wat als ik niet verzekerd ben voor fysiotherapie?

Steeds meer mensen hebben geen aanvullend pakket meer. Ze kiezen ervoor om geld opzij te zetten en bijvoorbeeld fysiotherapeutische behandelingen zelf te betalen. De de prijs per behandeling staat op de prijslijst (insert)) . Je kunt bij ons per pin betalen of een factuur krijgen.

Bezoeken jullie ook aan huis?

Mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, komen waar naar jou/u toe. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Fysiotherapie aan huis is bijvoorbeeld; net thuis na een knie of heupoperatie en nog niet kunnen wandelen/fietsen/autorijden, de eerste zittingen doen we thuis. Als het in de rug schiet, zijn mensen vaak ook niet in staat te komen, ook dan komen we op huisbezoek.