FYSIOTHERAPIE ALGEMEEN

Met alle soorten lichamelijke klachten kun je bij ons terecht. Voordat we beginnen zullen we met je overleggen wat we voor je kunnen betekenen. We hebben ruime behandelkamers, zijn toegankelijk voor minder validen en hebben een mooie oefenzaal ingericht. Wij geloven in het optimaliseren van de leefstijl om zo snel mogelijk te herstellen. 

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan het bewegingsapparaat. Rug of nekklachten, sportblessures, stressgerelateerde klachten, bekkenbodemproblematiek of pees/bandproblematiek zijn hier enkele voorbeelden van.

Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen, dan komen wij aan huis! Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en je hebt geen verwijzing nodig voor fysiotherapie van de huisarts of specialist. Wel overleggen wij namens jou met de huisarts als je dit fijn vindt. Alles om een optimaal en snel resultaat te garanderen.

Aan fysiotherapie aan huis zijn extra kosten verbonden; te vinden op onze prijslijst. Doorgaans betaalt de zorgverzekeraar dit hogere tarief voor je, indien de behandeling aan huis genoodzaakt is. 

Wil je eerst overleggen of we je kunnen helpen? Je mag binnenlopen bij het zwanevlot 323 , kunt bellen 0575 544680 of appen +31610055536

Specialisatie

Staat uw klacht er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

FYSIOTHERAPIE ALGEMEEN

 

Met alle soorten lichamelijke klachten kun je bij ons terecht. Wij zijn toegankelijk voor minder validen en hebben een mooie oefenzaal.

 

MANUELE THERAPIE

 

Manuele therapie is gericht op de bewegelijkheid van de gewerichten. Hierbij maken we gebruik van speciale technieken..

 

BEKKENFYSIO

 

Wij werken nauw samen met huisartsen, gynaecologen, verloskundigen,  urologen en maag-, darm- en leverartsen.

 

Hielpijncentrum Zutphen

HIELPIJN CENTRUM

 

Heb je klachten aan je hiel? FysieQ en voetencentrum Wender werken samen om jou hier vanaf te helpen.

 

Onze specialisten

“Myrthe staat naast haar deskundigheid bekend om haar empatische manier van behandelen. Ze is flexibel en denkt graag in oplossingen.

Myrthe van der Veen

(BIG nummer 19911759304), Bekkenfysiotherapeut, Fysiotherapeut

“Bij Rik voelen mensen zich meteen op hun gemak. Hij is een professional die met de nodige humor elk probleem vakkundig analyseert en aanpakt.”

Rik Ringenier

(BIG nummer 19914531904), Fysiotherapeut, Manueel therapeut

“Stefan is fysiotherapeut en gespecialiseerd in sport en revalidatie. Hij werkt graag samen met jou aan de beste versie van jezelf.”

Stefan Burkhardt

(BIG nummer 29925726204), Fysiotherapeut, Sport, Revalidatie

“Manon past perfect in ons team, ze is rustig, veelzijdig en flexibel als algemeen fysiotherapeut maar ook op het gebied van revalidatie.”

Manon Rikkert

(BIG nummer 79926567804), Fysiotherapeut, Revalidatie

VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is al heel wat jaren direct toegankelijk. Dit houdt in dat je/u zonder verwijzing bij ons terecht kunt. Soms adviseren we om wel een verwijzing te vragen aan de huisarts of specialist omdat dit een behandeling kan schelen bij sommige verzekeringsmaatschappijen of omdat het uitmaakt voor hoe er wordt gedeclareerd

Hoe weet ik hoe ik verzekerd ben voor fysiotherapie?

Fysiotherapie valt meestal onder het aanvullende verzekeringspakket. In de verzekeringspolis, die tegenwoordig vaak per mail wordt verstuurd; zie je of je aanvullend verzekerd bent, en hoeveel behandelingen daar binnen vallen. Wij kunnen de gegevens ook voor je opvragen en je vertellen hoe je verzekerd bent.

Wat is chronische fysiotherapie?

Er zijn verschillende aandoeningen die vallen onder de chronische fysiotherapie. Deze lijst is de afgelopen jaren steeds verder uitgedund. Als je langdurige klachten hebt, valt dit niet automatisch onder chronische fysiotherapie. De zorgverzekeringen hebben bepaald welke aandoeningen hieronder vallen. Het gaat om aandoeningen als Parkinson of Multiple Sclerosis, of een CVA. Ook valt de revalidatie na sommige operaties aan het bewegingsapparaat onder de chronische fysiotherapie. Je betaald eerst 20 behandelingen vanuit je aanvullende pakket als je deze hebt, en anders betaal je deze zelf. Daarna worden de behandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Hierover betaal je eigen risico. De meeste mensen die chronische fysiotherapie nodig hebben zijn hun eigen risico jaarlijks snel kwijt aan medicatie of specialistenbezoek. De lengte van een chronische indicatie wisselt. Soms geldt deze 1 jaar, maar soms kan hij ook jaarlijks verlengd worden.

Wat ook vanuit de basis vergoed wordt zijn negen zittingen bekkenfysiotherapie bij urineverlies op drukverhogende momenten. Hiervoor is ook een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Wat als ik niet verzekerd ben voor fysiotherapie?

Steeds meer mensen hebben geen aanvullend pakket meer. Ze kiezen ervoor om geld opzij te zetten en bijvoorbeeld fysiotherapeutische behandelingen zelf te betalen. De de prijs per behandeling staat op de prijslijst (insert)) . Je kunt bij ons per pin betalen of een factuur krijgen.

Bezoeken jullie ook aan huis?

Mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, komen waar naar jou/u toe. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Fysiotherapie aan huis is bijvoorbeeld; net thuis na een knie of heupoperatie en nog niet kunnen wandelen/fietsen/autorijden, de eerste zittingen doen we thuis. Als het in de rug schiet, zijn mensen vaak ook niet in staat te komen, ook dan komen we op huisbezoek.