CROSSFIT

 

AFSPRAAK MAKEN

Crossfit Zutphen

Woon je in de regio Zutphen en ben je gegrepen door het Crossfit virus? Goed bezig! Het is niet voor niets één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Toch zien we steeds vaker in de praktijk dat Crossfitters met vervelende blessures komen te zitten. Daarom raden wij ook aan om jezelf altijd aan te sluiten bij een gerigistreerde Crossfit box in de regio Zutphen. Mocht je nog twijfels hebben over Crossfit Zutphen? Dan hebben we hier alvast wat leuke weetjes voor je op een rij gezet.Het is een manier van fitness die overgewaaid is uit Amerika. De basis in de workouts (WOD) is gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd in één trainingsvorm. De filosofie achter deze sport is om je op een zo breed mogelijk vlak te ontwikkelen in plaats van op één specifiek onderdeel.

Meer over Crossfit Zutphen

Crossfit is een manier van fitness ,overgewaaid is uit Amerika. De basis in de workouts (WOD) is gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd in één trainingsvorm. De filosofie achter deze sport is om je op een zo breed mogelijk vlak te ontwikkelen. De trainingen vinden vaak in groepsverband plaats, dit kenmerkt ook het sociale aspect van Crossfit Zutphen.

Even wat coole facts op een rijtje:

  • Crossfit is bedacht door Glenn en Lauren Glasmann
  • De eerste Crossfit box werd in 1996 geopend in Santa Cruz (Amerika)
  • Oorspronkelijk is de trainingsmethode ontwikkeld voor het politiekorps in Santa Cruz
  • Inmiddels zijn er wereldwijd ruim 15.000 boxen
  • Ruim 165 boxen in Nederland

Is er ook een competitie element?

Absoluut! Deze sport is jezelf continue willen verbeteren in resultaat. Denk maar eens aan de dagelijkse work out of the day, afgekort WOD. Voor veel mensen die aan Crossfit doen is het verbeteren van de persoonlijke tijd die voor een WOD staat een heilige missie. Daarnaast zijn er ook twee grote wedstrijden  die echt tellen, namelijk: Lowlands Throwdown en de Crossfit games, jaarlijks proberen ruim 300.000 mensen wereldwijd zich te plaatsen voor de games. Niet zomaar een wedstrijd dus.

Blessures Crossfit

Zoals eerder genoemd, Crossfit Zutphen is een blessure gevoelige sport. Vaak staat dit in verhouding met het feit dat oefeningen tijdens een WOD herhaaldelijk slecht uitgelegd en dus ook uitgevoerd worden. Daarom is het ook belangrijk om voor Crossfit Zutphen je echt aan te sluiten bij een geregistreerde box. Iedereen kan namelijk een sportbox openen waardoor de begeleiding vaak te wensen overlaat. Goede begeleiding onder het toeziend oog van een ervaren trainer is dan ook een must, dit voorkomt vaak vervelende blessures.  Een goede warming-up en cooling down zijn dan ook ons advies, dit zorgt ervoor dat de spieren opwarmen en loskomen. Zorg verder voor een goede rust verhouding tussen de trainingen door. Mocht je onverhoopt toch een vervelende blessure hebben opgelopen? Neem dan contact met ons op. Fysieq Fysiotherapie is gespecialiseerd in (sport)fysiotherapie, manuele therapie en bekkenfysiotherapie.

Wil je een afspraak maken voor een beautybehandeling, massage of een andere behandeling bij FysieQ ? Dat kan! Hiervoor kunje contact met ons opnemen via: 0575 – 544680. Dit telefoonnummer kan uiteraard ook gebruikt worden wanneer je op zoek bent naar meer informatie.

stuur een mail

ONZE SPECIALISTEN

“Myrthe staat naast haar deskundigheid bekend om haar empatische manier van behandelen. Ze is flexibel en denkt graag in oplossingen.

Myrthe van der Veen

Bekkenfysiotherapeut, Fysiotherapeut

“Bij Rik voelen mensen zich meteen op hun gemak. Hij is een professional die met de nodige humor elk probleem vakkundig analyseert en aanpakt.”

Rik Ringenier

Fysiotherapeut, Manueel therapeut

FAQ FYSIOTHERAPIE

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is al heel wat jaren direct toegankelijk. Dit houdt in dat je zonder verwijzing bij ons terecht kunt. Soms adviseren we om wel een verwijzing te vragen aan de huisarts of specialist omdat dit een behandeling kan schelen bij sommige verzekeringsmaatschappijen of omdat het uitmaakt voor hoe er wordt gedeclareerd

Hoe weet ik hoe ik verzekerd ben voor fysiotherapie?

Fysiotherapie valt meestal onder het aanvullende verzekeringspakket. In de verzekeringspolis, die tegenwoordig vaak per mail wordt verstuurd; zie je of je aanvullend verzekerd bent, en hoeveel behandelingen daar binnen vallen. Wij kunnen de gegevens ook voor je opvragen en je vertellen hoe je verzekerd bent.

Wat is chronische fysiotherapie?

Er zijn verschillende aandoeningen die vallen onder de chronische fysiotherapie. Deze lijst is de afgelopen jaren steeds verder uitgedund. Als je langdurige klachten hebt, valt dit niet automatisch onder chronische fysiotherapie. De zorgverzekeringen hebben bepaald welke aandoeningen hieronder vallen. Het gaat om aandoeningen als Parkinson of Multiple Sclerosis, of een CVA. Ook valt de revalidatie na sommige operaties aan het bewegingsapparaat onder de chronische fysiotherapie. Je betaald eerst 20 behandelingen vanuit je aanvullende pakket als je deze hebt, en anders betaal je deze zelf. Daarna worden de behandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Hierover betaal je eigen risico. De meeste mensen die chronische fysiotherapie nodig hebben zijn hun eigen risico jaarlijks snel kwijt aan medicatie of specialistenbezoek. De lengte van een chronische indicatie wisselt. Soms geldt deze 1 jaar, maar soms kan hij ook jaarlijks verlengd worden.

Wat ook vanuit de basis vergoed wordt zijn negen zittingen bekkenfysiotherapie bij urineverlies op drukverhogende momenten. Hiervoor is ook een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Wat als ik niet verzekerd ben voor fysiotherapie?

Steeds meer mensen hebben geen aanvullend pakket meer. Ze kiezen ervoor om geld opzij te zetten en bijvoorbeeld fysiotherapeutische behandelingen zelf te betalen. De de prijs per behandeling staat op de prijslijst. Je kunt bij ons per pin betalen of een factuur krijgen.

Bezoeken jullie ook aan huis?

Mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, komen waar naar jou/u toe. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Fysiotherapie aan huis is bijvoorbeeld; net thuis na een knie of heupoperatie en nog niet kunnen wandelen/fietsen/autorijden, de eerste zittingen doen we thuis. Als het in de rug schiet, zijn mensen vaak ook niet in staat te komen, ook dan komen we op huisbezoek.