Fysio Zutphen

Fysio Zutphen (wikipedia) is een behandelmethode voor klachten aan het bewegingsapparaat. Rug- en nekklachten, sportblessures en bekkenbodemklachten zijn hier voorbeelden van.

De fysiotherapeut doet de eerste keer een intake om te bepalen wat er aan de hand zou kunnen zijn en hoe hij/zij kan helpen. De behandeling die volgt kan bestaan uit manuele handelingen zoals mobilisaties, manipulaties of massagetechnieken, én oefentherapie. Alles gebeurt in overleg. Wij zijn gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten, gaan voor een langdurige oplossing en werken preventief. We combineren het opbouwen van de belastbaarheid met een (manuele) behandeling gericht op pijnreductie.

Een oplossing voor je lichamelijke klachten op een moment dat jou goed uitkomt? Laat ons weten wanneer je tijd hebt en we geven je een aantal mogelijkheden.

FysieQ fysiotherapie Zutphen

Onze fysiotherapeuten van FysieQ fysio Zutphen zijn zeer ervaren. Samen met jou stellen ze een behandelplan op dat als doel heeft het verbeteren en het herstellen van de klachten. De behandeling bestaat uit een vraaggesprek over de klachten, een inwendig of uitwendig onderzoek (in overleg met jou/u), en de behandeling. Binnen FysieQ Fysiotherapie zal er onderling tussen de verschillende specialismen worden samengewerkt om tot het beste behandelplan te komen.

Hoe te bereiken?

FysieQ Fysiotherapie Zutphen is makkelijk met de auto, fiets en openbaar vervoer te bereiken. (er stopt letterlijk een bus voor de deur) Verder beschikken wij over een groot aantal eigen parkeerplaatsen. Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen, dan komen wij aan huis!Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, en je hebt geen verwijzing nodig voor fysiotherapie van de huisarts of specialist.Wel overleggen wij namens jou met de huisarts als je dit fijn vindt. Alles om een optimaal en snel resultaat te garanderen.

Aan een huisbezoek zijn overigens geen extra kosten verbonden, het is namelijk een onderdeel van de reguliere fysiotherapie behandeling.

Wil je eerst overleggen of we je kunnen helpen? Je mag binnenlopen bij het zwanevlot 323 , kunt bellen (0575 544680), of appen (0610055536)

KLACHTEN

Bekijk hier de meest voorkomende klachten en bekijk wat wij voor jou kunnen betekenen.

SPECIALISATIES

Een helder overzicht van onze specialisaties, indien nodig behandelen wij ook aan huis.

BEHANDELINGEN

Wij maken voor ieder individu een persoonlijk behandelplan. Kies een tijdstip dat jou past.

ONZE SPECIALISTEN

“Myrthe staat naast haar deskundigheid bekend om haar empatische manier van behandelen. Ze is flexibel en denkt graag in oplossingen.
Myrthe van der Veen

Bekkenfysiotherapeut, Fysiotherapeut

“Bij Rik voelen mensen zich meteen op hun gemak. Hij is een professional die met de nodige humor elk probleem vakkundig analyseert en aanpakt.”
Rik Ringenier

Fysiotherapeut, Manueel therapeut

VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?
Fysiotherapie is al heel wat jaren direct toegankelijk. Dit houdt in dat je/u zonder verwijzing bij ons terecht kunt. Soms adviseren we om wel een verwijzing te vragen aan de huisarts of specialist omdat dit een behandeling kan schelen bij sommige verzekeringsmaatschappijen of omdat het uitmaakt voor hoe er wordt gedeclareerd
Hoe weet ik hoe ik verzekerd ben voor fysiotherapie?
Fysiotherapie valt meestal onder het aanvullende verzekeringspakket. In de verzekeringspolis, die tegenwoordig vaak per mail wordt verstuurd; zie je of je aanvullend verzekerd bent, en hoeveel behandelingen daar binnen vallen. Wij kunnen de gegevens ook voor je opvragen en je vertellen hoe je verzekerd bent.
Wat is chronische fysiotherapie?
Er zijn verschillende aandoeningen die vallen onder de chronische fysiotherapie. Deze lijst is de afgelopen jaren steeds verder uitgedund. Als je langdurige klachten hebt, valt dit niet automatisch onder chronische fysiotherapie. De zorgverzekeringen hebben bepaald welke aandoeningen hieronder vallen. Het gaat om aandoeningen als Parkinson of Multiple Sclerosis, of een CVA. Ook valt de revalidatie na sommige operaties aan het bewegingsapparaat onder de chronische fysiotherapie. Je betaald eerst 20 behandelingen vanuit je aanvullende pakket als je deze hebt, en anders betaal je deze zelf. Daarna worden de behandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Hierover betaal je eigen risico. De meeste mensen die chronische fysiotherapie nodig hebben zijn hun eigen risico jaarlijks snel kwijt aan medicatie of specialistenbezoek. De lengte van een chronische indicatie wisselt. Soms geldt deze 1 jaar, maar soms kan hij ook jaarlijks verlengd worden.

Wat ook vanuit de basis vergoed wordt zijn negen zittingen bekkenfysiotherapie bij urineverlies op drukverhogende momenten. Hiervoor is ook een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Wat als ik niet verzekerd ben voor fysiotherapie?
Steeds meer mensen hebben geen aanvullend pakket meer. Ze kiezen ervoor om geld opzij te zetten en bijvoorbeeld fysiotherapeutische behandelingen zelf te betalen. De de prijs per behandeling staat op de prijslijst (insert)) . Je kunt bij ons per pin betalen of een factuur krijgen.
Bezoeken jullie ook aan huis?
Mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, komen waar naar jou/u toe. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Fysiotherapie aan huis is bijvoorbeeld; net thuis na een knie of heupoperatie en nog niet kunnen wandelen/fietsen/autorijden, de eerste zittingen doen we thuis. Als het in de rug schiet, zijn mensen vaak ook niet in staat te komen, ook dan komen we op huisbezoek.