Oolaboo

Oolaboo

25
November 2018
Beauty
Life
Health

FysieQ gaat samenwerken met Oolaboo

Oolaboo is een wereldwijd bekend maar toch echt
Zutphens merk! Als kleine ondernemers vinden wij het
belangrijk om met andere lokale bedrijven zaken te doen.

De voornaamste reden om voor Oolaboo te kiezen
is omdat ze prachtige producten voor alle huidtypen
hebben!

In november zijn FysieQ’s beauty specialiste Monica en
stagiaire Michelle getraind in het gebruik van Oobaloo, want
ondanks jarenlange ervaring is het toch van belang
precies te weten wat elk product doet, om het beste
resultaat eruit te kunnen halen.

Inmiddels zijn ze aardig bedreven in het gebruik van Oobaloo en zowel zijzelf als de mensen die het ondergingen waren super tevreden! Wij hebben de lijn die we zelf toepassen in de behandelingen natuurlijk gewoon in huis, maar kunnen
je ook adviseren en helpen bij de aanschaf van andere productlijnen van Oobaloo.
Ook ervaren hoe we met Oobaloo het beste uit jouw huid halen? Maak een afspraak voor een kennismakingsarrangement, nu van 59,95 voor 49,95 euro!

stuur een mail

FAQ BEAUTY

Welke beautybehandelingen zijn er mogelijk bij FysieQ?
Wij bieden een breed scala aan gezichts- en lichaamsbehandelingen gericht op verzorging, ontspanning, verjonging en versteviging/vetreductie. Check het complete aanbod HIER
Kunnen wij ook met z’n tweeën komen voor een beautybehandelingen?
Absoluut, jullie zijn welkom met zijn tweeën of zelfs drieën. Neem contact met ons op om te horen wat de mogelijkheden zijn.
Wie is de beautyexpert bij FysieQ?
Dit is Monica, zij heeft jarenlang ervaring op het gebied van beauty behandelingen en is professioneel, efficiënt en erg vriendelijk!
Voor wie is cryolipolyse niet geschikt?
Wanneer je BMI (Body Mass Index) boven de 30 is, wordt een cryolipolyse-behandeling niet geadviseerd. Ook als er problemen of aandoeningen aan de lever of de nieren zijn, is de behandeling niet geschikt. Tijdens de intake worden eventuele medische aandoeningen besproken. Aan de hand van die uitkomst wordt bekeken of je in aanmerking komt voor de behandeling.
Welke vetbehandeling is het minst pijnlijk?
Eigenlijk zijn alle behandelingen voor de meeste mensen zo goed als pijnvrij. Er kan wel sprake zijn van een lokale gevoeligheid.
Is het resultaat van de vet handelingen blijvend?
Ja dat is het zeker! Het effect van de behandelingen is blijvend. Vetcellen die zijn verwijderd of verminderd zijn dat permanent. Het is wel van belang om een gezonde leefstijl en voldoende lichaamsbeweging aan te houden, omdat zich anders “nieuwe” vetcellen zullen vormen.
bekkenfysiotherapie-zutphen

bekkenfysiotherapie-zutphen

BEKKENFYSIOTHERAPIE

De specifieke behandeling van klachten in het buik-bekkengebied heet bekkenfysiotherapie. Veel mensen hebben geen weet van hun bekkenbodem of specifieke spieren die onze rug stabiliseren, dit komt omdat ze verborgen in ons lichaam liggen en we er daarom alleen maar bij stilstaan als ze niet goed functioneren. Ook voelt het praten over deze spieren of klachten voor veel mensen nog als een taboe.Deze spieren kunnen slap zijn of juist te gespannen, in sommige gevallen zijn ze lui.

Geregistreerd bekkenfysiotherapeut

Myrthe, onze geregistreerd bekkenfysiotherapeut, kijkt samen met jou/u naar de oplossing voor de klachten. De behandeling bestaat uit een vraaggesprek over de klachten, een inwendig of uitwendig onderzoek (in overleg met jou/u), en de behandeling. Er worden vaak veel adviezen gegeven ten aanzien van het omgaan met de klacht, toiletgedrag, eten en drinken, ademhaling en bijvoorbeeld houding. Ook wordt er vaak een oefenprogramma opgesteld of kan er lokaal behandeld worden.

Welke klachten?

Klachten waarmee u bij de bekkenfysiotherapeut terecht kunt:

 • urineverlies dat voorkomt tijdens inspanning zoals met hoesten, niezen, opstaan of sporten.
 • vaak last van nodig naar het toilet moeten om te plassen en het toilet soms niet droog halen
 • het niet goed kunnen ophouden of het verliezen van winden of ontlasting
 • moeilijk naar het toilet kunnen voor ontlasting, pijnlijke ontlasting
 • verzakking van de blaas, baarmoeder en/of darmen
 • pijn in de onderbuik, rond de anus of bij de geslachtsdelen
 • pijn bij gemeenschap
 • erectiestoornissen die te maken hebben met de bekkenbodem
 • klachten ontstaan na operaties in het buik- en/of bekkengebied zoals dat kan na bijvoorbeeld een prostaatoperatie, keizersnede of darmoperatie
 • bekkenpijn of klachten in relatie met zwangerschap

Wij werken nauw samen met huisartsen, gyneacologen, urologen, maag lever darm artsen en verloskundigen.

Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen, dan komen wij aan huis!Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, en je hebt geen verwijzing nodig voor fysiotherapie van de huisarts of specialist.Wel overleggen wij namens jou met de huisarts als je dit fijn vindt. Alles om een optimaal en snel resultaat te garanderen.

Aan bekkenfysiotherapie zijn overigens geen extra kosten verbonden, het is namelijk een onderdeel van de reguliere fysiotherapie behandeling.

Wil je eerst overleggen of we je kunnen helpen? Je mag binnenlopen bij het zwanevlot 323 , kunt bellen (0575 544680), emailen (vragen@fysieq.nl) of appen (0610055536)

Specialisatie

Staat uw klacht er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

FYSIOTHERAPIE ALGEMEEN

Met alle soorten lichamelijke klachten kun je bij ons terecht. Wij zijn toegankelijk voor minder validen en hebben een mooie oefenzaal.

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is gericht op het optimaliseren van de beweeglijkheid van gewrichten middels speciale technieken.

BEKKENFYSIOTHERAPIE

Wij werken nauw samen met huisartsen, gynaecologen, verloskundigen,  urologen en maag-, darm- en leverartsen.

Onze specialisten

“Myrthe staat naast haar deskundigheid bekend om haar empatische manier van behandelen. Ze is flexibel en denkt graag in oplossingen.

Myrthe van der Veen

Bekkenfysiotherapeut, Fysiotherapeut

“Bij Rik voelen mensen zich meteen op hun gemak. Hij is een professional die met de nodige humor elk probleem vakkundig analyseert en aanpakt.”

Rik Ringenier

Fysiotherapeut, Manueel therapeut

VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is al heel wat jaren direct toegankelijk. Dit houdt in dat je/u zonder verwijzing bij ons terecht kunt. Soms adviseren we om wel een verwijzing te vragen aan de huisarts of specialist omdat dit een behandeling kan schelen bij sommige verzekeringsmaatschappijen of omdat het uitmaakt voor hoe er wordt gedeclareerd

Hoe weet ik hoe ik verzekerd ben voor fysiotherapie?

Fysiotherapie valt meestal onder het aanvullende verzekeringspakket. In de verzekeringspolis, die tegenwoordig vaak per mail wordt verstuurd; zie je of je aanvullend verzekerd bent, en hoeveel behandelingen daar binnen vallen. Wij kunnen de gegevens ook voor je opvragen en je vertellen hoe je verzekerd bent.

Wat is chronische fysiotherapie?

Er zijn verschillende aandoeningen die vallen onder de chronische fysiotherapie. Deze lijst is de afgelopen jaren steeds verder uitgedund. Als je langdurige klachten hebt, valt dit niet automatisch onder chronische fysiotherapie. De zorgverzekeringen hebben bepaald welke aandoeningen hieronder vallen. Het gaat om aandoeningen als Parkinson of Multiple Sclerosis, of een CVA. Ook valt de revalidatie na sommige operaties aan het bewegingsapparaat onder de chronische fysiotherapie. Je betaald eerst 20 behandelingen vanuit je aanvullende pakket als je deze hebt, en anders betaal je deze zelf. Daarna worden de behandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Hierover betaal je eigen risico. De meeste mensen die chronische fysiotherapie nodig hebben zijn hun eigen risico jaarlijks snel kwijt aan medicatie of specialistenbezoek. De lengte van een chronische indicatie wisselt. Soms geldt deze 1 jaar, maar soms kan hij ook jaarlijks verlengd worden.

Wat ook vanuit de basis vergoed wordt zijn negen zittingen bekkenfysiotherapie bij urineverlies op drukverhogende momenten. Hiervoor is ook een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Wat als ik niet verzekerd ben voor fysiotherapie?

Steeds meer mensen hebben geen aanvullend pakket meer. Ze kiezen ervoor om geld opzij te zetten en bijvoorbeeld fysiotherapeutische behandelingen zelf te betalen. De de prijs per behandeling staat op de prijslijst (insert)) . Je kunt bij ons per pin betalen of een factuur krijgen.

Bezoeken jullie ook aan huis?

Mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, komen waar naar jou/u toe. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Fysiotherapie aan huis is bijvoorbeeld; net thuis na een knie of heupoperatie en nog niet kunnen wandelen/fietsen/autorijden, de eerste zittingen doen we thuis. Als het in de rug schiet, zijn mensen vaak ook niet in staat te komen, ook dan komen we op huisbezoek.

GRATIS

INLOOPSPREEKUUR

ELKE DAG TUSSEN 14.00 – 15.00 uur

fysiotherapie in zutphen

fysiotherapie in zutphen

Fysiotherapie in Zutphen

Fysiotherapie in Zutphen is een behandelmethode die de fysiotherapeuten van FysieQ kunnen toepassen bij (langdurige) spierklachten. Met een dun naaldje worden punten in spieren aangeprikt waardoor ze snel en langdurig kunnen ontspannen. De punten die worden aangeprikt noemen we triggerpoints. Dit is een klein stukje verkrampte spier, dat naast lokale pijn ook uitstraling kan geven in een bepaalde zone. Ook kunnen triggerpoints zorgen voor stijfheid in gewrichten of de rug.

dry-needling-zutphen

Fysiotherapie

Fysiotherapie (wikipedia) is een behandelmethode voor klachten aan het bewegingsapparaat. Rug- en nekklachten, sportblessures en bekkenbodemklachten zijn hier voorbeelden van.

De fysiotherapeut doet de eerste keer een intake om te bepalen wat er aan de hand zou kunnen zijn en hoe hij/zij kan helpen. De behandeling die volgt kan bestaan uit manuele handelingen zoals mobilisaties, manipulaties of massagetechnieken, én oefentherapie. Alles gebeurt in overleg. Wij zijn gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten, gaan voor een langdurige oplossing en werken preventief. We combineren het opbouwen van de belastbaarheid met een (manuele) behandeling gericht op pijnreductie.

Een oplossing voor je lichamelijke klachten op een moment dat jou goed uitkomt? Laat ons weten wanneer je tijd hebt en we geven je een aantal mogelijkheden.

Specialisaties

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in algmene, manuele en bekkenfysiotherapie.

 • Manuele therapie is gericht op het optimaliseren van de beweeglijkheid van gewrichten middels speciale technieken
  Als je een gewricht of je wervelkolom niet goed kunt bewegen en/of dit pijnlijk is, zou manuele therapie iets voor jou kunnen zijn.Enkele voorbeelden:

  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar één of beide benen
  • nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar één of beide armen
  • hoofd- en nekpijn
  • bovenrug klachten al dan niet in combinatie met rib- en/of borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • kaakklachten
  • Als je bewegingsklachten ervaart en er door andere (reguliere) therapieën niet vanaf komt, bestaat de mogelijkheid om de manueel therapeut te laten meekijken.
 • Klachten waarmee u bij de bekkenfysiotherapeut terecht kunt:
  • urineverlies dat voorkomt tijdens inspanning zoals met hoesten, niezen, opstaan of sporten.
  • vaak last van nodig naar het toilet moeten om te plassen en het toilet soms niet droog halen
  • het niet goed kunnen ophouden of het verliezen van winden of ontlasting
  • moeilijk naar het toilet kunnen voor ontlasting, pijnlijke ontlasting
  • verzakking van de blaas, baarmoeder en/of darmen
  • pijn in de onderbuik, rond de anus of bij de geslachtsdelen
  • pijn bij gemeenschap
  • erectiestoornissen die te maken hebben met de bekkenbodem
  • klachten ontstaan na operaties in het buik- en/of bekkengebied zoals dat kan na bijvoorbeeld een prostaatoperatie, keizersnede of darmoperatie
  • bekkenpijn of klachten in relatie met zwangerschap

  Wij werken nauw samen met huisartsen, gyneacologen, urologen, maag lever darm artsen en verloskundigen.

De behandeling

De fysiotherapeuten van FysieQ beoordelen middels een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek of dry needling zutphen iets voor iou kan zijn. Vaak wordt deze behandeling gecombineerd met adviezen, oefeningen en/of manuele therapie. Als we triggerpoints hebben gevonden, kunnen we deze behandelen. De behandeling is gericht op het “uitschakelen” van de triggerpoints middels het gericht aanprikken.

 • het eerste prikje van de naald voel je bijna niet
 • de therapeut gaat op zoek naar de triggerpoint en beweegt de naald zachtjes op en neer, dit kun je iets voelen
 • als de triggerpoint wordt aangeprikt, spant de betreffende spier zich aan, dit kan een soort krampgevoel geven en zelfs de herkenbare uitstraling veroorzaken.
 • hierna ontspant de spier zich
 • soms hebben mensen een zwaar, moe gevoel in de regio rondom het aangeprikte triggerpoint, dit kan een aantal dagen aanhouden.
 • het kan zijn dat een behandeling een aantal keer herhaald worden

Een afspraak maken bij Fysieq Fysiotherapie in Zutphen?

Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen, dan komen wij aan huis!Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, en je hebt geen verwijzing nodig voor fysiotherapie van de huisarts of specialist.Wel overleggen wij namens jou met de huisarts als je dit fijn vindt. Alles om een optimaal en snel resultaat te garanderen.

Aan Dry needling zijn overigens geen extra kosten verbonden, het is namelijk een onderdeel van de reguliere fysiotherapie behandeling.Wil je een afspraak maken voor een afspraak? Dat kan! Hiervoor kun je contact met ons opnemen via: 0575 – 544680.
Dit telefoonnummer kan uiteraard ook gebruikt worden wanneer je op zoek bent naar meer informatie.

Bel ons

stuur een mail

Afvallen Zutphen

Het kiezen van het juiste dieet is een lastige opgave! Er zijn veel diëten beschikbaar en de beloofde effecten zijn enorm. Maar in de praktijk is het lastig om de vaak strenge regels van een dieet te volgen en ook valt de gewichtsafname vaak tegen. Bij FysieQ maken wij met succes gebruik van het SilproXs proteïnedieet. In combinatie met de juiste beweging op onze afslankapparatuur kun je hiermee al snel 15kg in twee maanden tijd kwijt raken.

https://www.fysieq.nl/silproxs-proteine-dieet/

dry needling zutphen

dry needling zutphen

Dry Needling Zutphen

Dry needling Zutphen een behandelmethode die de fysiotherapeuten van FysieQ kunnen toepassen bij (langdurige) spierklachten. Met een dun naaldje worden punten in spieren aangeprikt waardoor ze snel en langdurig kunnen ontspannen. De punten die worden aangeprikt noemen we triggerpoints. Dit is een klein stukje verkrampte spier, dat naast lokale pijn ook uitstraling kan geven in een bepaalde zone. Ook kunnen triggerpoints zorgen voor stijfheid in gewrichten of de rug.

dry-needling-zutphen

Triggerpoints

Triggerpoints zijn verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Hoe een triggerpoint ontstaat? Dit kan een aantal oorzaken hebben, denk hierbij bijvoorbeeld aan stress, overbelasting, verwondingen, alcohol of gebruik van chemische stoffen. Het menselijke lichaam bouwt de triggerpoints op. In feite heeft ieder menselijk lichaam triggerpoints, maar daar hoef je dus niet altijd last van te hebben.

Hoe onstaan triggerpoints dan ?

Laten we even verder inzoomen op hoe triggerpoints kunnen onstaan, hieronder nog een aantal voorbeelden van situaties:

 • acuut: door bijvoorbeeld een verkeerde beweging of een ongeval
 • chronisch: door een langdurig verkeerde houding
 • overbelasting: door te lang of vaak een verkeerde beweging te maken
 • verkramping: doordat het lichaam probeert een gekwetst gebied te beschermen zoals bij een hernia of een scheur in de meniscus
 • langdurig inactief zijn; door gips of een sling, of algeheel te weinig te bewegen
 • stress of depressies
 • voetafwijkingen of beenlengteverschil
 • slaaptekort
 • te strakke kleding of het verkeerd dragen van een (rug)tas.
 • op een verkeerde manier trainen

De behandeling

De fysiotherapeuten van FysieQ beoordelen middels een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek of dry needling zutphen iets voor iou kan zijn. Vaak wordt deze behandeling gecombineerd met adviezen, oefeningen en/of manuele therapie. Als we triggerpoints hebben gevonden, kunnen we deze behandelen. De behandeling is gericht op het “uitschakelen” van de triggerpoints middels het gericht aanprikken.

 • het eerste prikje van de naald voel je bijna niet
 • de therapeut gaat op zoek naar de triggerpoint en beweegt de naald zachtjes op en neer, dit kun je iets voelen
 • als de triggerpoint wordt aangeprikt, spant de betreffende spier zich aan, dit kan een soort krampgevoel geven en zelfs de herkenbare uitstraling veroorzaken.
 • hierna ontspant de spier zich
 • soms hebben mensen een zwaar, moe gevoel in de regio rondom het aangeprikte triggerpoint, dit kan een aantal dagen aanhouden.
 • het kan zijn dat een behandeling een aantal keer herhaald worden

Een afspraak maken bij Dry needling Zutphen?

Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen, dan komen wij aan huis!Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, en je hebt geen verwijzing nodig voor fysiotherapie van de huisarts of specialist.Wel overleggen wij namens jou met de huisarts als je dit fijn vindt. Alles om een optimaal en snel resultaat te garanderen.

Aan Dry needling zijn overigens geen extra kosten verbonden, het is namelijk een onderdeel van de reguliere fysiotherapie behandeling.Wil je een afspraak maken voor een afspraak? Dat kan! Hiervoor kun je contact met ons opnemen via: 0575 – 544680.
Dit telefoonnummer kan uiteraard ook gebruikt worden wanneer je op zoek bent naar meer informatie.

stuur een mail

Meet the team: Monica Beumer

Meet the team: Monica Beumer

12

April 2018
Beauty
Life
Health

Monica Beumer, onze whizzkid op het gebied van beauty & health. In de regio Zutphen zeker geen onbekend gezicht. Jarenlang was zij al het gezicht van Silhouette en nu dus de whizzkid van FysieQ..

Started from the bottom

Now she’s here! Al ruim 10 jaar voorziet zij menigeen van advies op het gebied van voeding en health. Monica, ooit begonnen als stagiair, zit ruim 10 jaar in het vak. Dat ze passie heeft voor haar vak blijkt uit het feit dat ze een lopende encyclopedie is als het gaat om beauty en health.  Gelukkig heeft ze ook nog een leven naast haar werk 😉 Met enige regelmaat steelt onze Monica de show tijdens haar andere passie, bootcamp! “Even lekker het koppie leegmaken” zoals ze het zelf zegt.

Wat wij van Monica vinden

Wij vinden Monica een schatje! Vooral tijdens de eerste dag, dat we zelf soms nog zoekende waren, heeft ze laten zien dat ze een echte teamplayer is. Daarnaast is ze een echte expert in haar vak. Wij zijn blij met jou Monica! 

Meet Monica

Zit je zelf niet helemaal lekker in je vel, of wil je dat we moeder natuur een handje helpen?  No worries! Monica voorziet je niet alleen van een eerlijk advies maar denkt ook echt met je mee wat de beste behandelmethode is. Heb je vragen? Neem dan contact met haar op!

Bezoek ons

stuur een mail

FAQ BEAUTY

Welke beautybehandelingen zijn er mogelijk bij FysieQ?
Wij bieden een breed scala aan gezichts- en lichaamsbehandelingen gericht op verzorging, ontspanning, verjonging en versteviging/vetreductie. Check het complete aanbod HIER
Kunnen wij ook met z’n tweeën komen voor een beautybehandelingen?
Absoluut, jullie zijn welkom met zijn tweeën of zelfs drieën. Neem contact met ons op om te horen wat de mogelijkheden zijn.
Wie is de beautyexpert bij FysieQ?
Dit is Monica, zij heeft jarenlang ervaring op het gebied van beauty behandelingen en is professioneel, efficiënt en erg vriendelijk!
Voor wie is cryolipolyse niet geschikt?
Wanneer je BMI (Body Mass Index) boven de 30 is, wordt een cryolipolyse-behandeling niet geadviseerd. Ook als er problemen of aandoeningen aan de lever of de nieren zijn, is de behandeling niet geschikt. Tijdens de intake worden eventuele medische aandoeningen besproken. Aan de hand van die uitkomst wordt bekeken of je in aanmerking komt voor de behandeling.
Welke vetbehandeling is het minst pijnlijk?
Eigenlijk zijn alle behandelingen voor de meeste mensen zo goed als pijnvrij. Er kan wel sprake zijn van een lokale gevoeligheid.
Is het resultaat van de vet handelingen blijvend?
Ja dat is het zeker! Het effect van de behandelingen is blijvend. Vetcellen die zijn verwijderd of verminderd zijn dat permanent. Het is wel van belang om een gezonde leefstijl en voldoende lichaamsbeweging aan te houden, omdat zich anders “nieuwe” vetcellen zullen vormen.
fysiotherapie-warnsveld

fysiotherapie-warnsveld

KLACHTEN

Last van hoofdpijn? Neem dan gerust contact met onze collega’s van fysiotherapie!

HOOFDPIJN

Hoofdpijn komt regelmatig voor onder volwassenen. Helaas is de oorzaak van hoofdpijn in veel gevallen niet te achterhalen en wordt je in de zoektocht naar hulp veelal van het kastje naar de muur gestuurd. Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn waarvan de bekendste zijn:

 • migraine
 • clusterhoofdpijn
 • medicijngebruik gerelateerde hoofdpijn
 • cervicogene hoofdpijn
 • spierspanningshoofdpijn

Helaas is de oorzaak van hoofdpijn in veel gevallen niet te achterhalen en wordt je in de zoektocht naar hulp veelal van het kastje naar de muur gestuurd.De fysiotherapeut kan bij sommige vormen van hoofdpijn wat voor jou betekenen. Als er sprake is van hoofdpijn die te maken lijkt te hebben met spierspanning in je nekspieren of een niet prettig bewegende wervelkolom; ben je bij ons aan het goede adres.

De symptomen van zulke hoofdpijn kunnen zijn:

 • hoofdpijn aan beide zijden van het hoofd
 • hoofdpijn die uitstraalt naar een zijkant en/of voorkant van het hoofd, soms boven het oog
 • zeurende pijn, vanuit de nek opkomend
 • een drukkend en knellend gevoel in het hoofd
 • de pijn neemt niet toe bij activiteitstoename
 • nek en schouders stijf en pijnlijk
 • misselijk gevoel (zonder braken)
 • overgevoeligheid voor harde geluiden en/of licht
 • de hoofdpijn kan ook weer plots verdwijnen

Oorzaak Hoofdpijn

Hoofdpijn kan dus verschillende oorzaken hebben, zoals;

 • overbelasting van de nekspieren
 • het langdurig in een verkeerde houding zitten of staan
 • een verkeerd kussen hebben of slechte slaaphouding
 • je kunt kou hebben gevat of op de tocht hebben gezeten
 • slecht zien
 • pijn in de kaken
 • stress

De fysio- of manuele therapeuten bij FysieQ willen je graag helpen. Na een intake volgt een onderzoek en een eventuele behandeling met oefentherapie, houdingsadvies, dry needling of manuele therapie. Wil je meer informatie of een afspraak maken? Bel 0575-544680, stuur een app naar 0610055536 of stuur een email naar rik@fysieq.nl of myrthe@jentha.nl.

Waar heb jij last van?

Kies uit één van de onderstaande klachten en lees meer over de behandelmethode.

stuur een mail

VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?
Fysiotherapie is al heel wat jaren direct toegankelijk. Dit houdt in dat je/u zonder verwijzing bij ons terecht kunt. Soms adviseren we om wel een verwijzing te vragen aan de huisarts of specialist omdat dit een behandeling kan schelen bij sommige verzekeringsmaatschappijen of omdat het uitmaakt voor hoe er wordt gedeclareerd
Hoe weet ik hoe ik verzekerd ben voor fysiotherapie?
Fysiotherapie valt meestal onder het aanvullende verzekeringspakket. In de verzekeringspolis, die tegenwoordig vaak per mail wordt verstuurd; zie je of je aanvullend verzekerd bent, en hoeveel behandelingen daar binnen vallen. Wij kunnen de gegevens ook voor je opvragen en je vertellen hoe je verzekerd bent.
Wat is chronische fysiotherapie?
Er zijn verschillende aandoeningen die vallen onder de chronische fysiotherapie. Deze lijst is de afgelopen jaren steeds verder uitgedund. Als je langdurige klachten hebt, valt dit niet automatisch onder chronische fysiotherapie. De zorgverzekeringen hebben bepaald welke aandoeningen hieronder vallen. Het gaat om aandoeningen als Parkinson of Multiple Sclerosis, of een CVA. Ook valt de revalidatie na sommige operaties aan het bewegingsapparaat onder de chronische fysiotherapie. Je betaald eerst 20 behandelingen vanuit je aanvullende pakket als je deze hebt, en anders betaal je deze zelf. Daarna worden de behandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Hierover betaal je eigen risico. De meeste mensen die chronische fysiotherapie nodig hebben zijn hun eigen risico jaarlijks snel kwijt aan medicatie of specialistenbezoek. De lengte van een chronische indicatie wisselt. Soms geldt deze 1 jaar, maar soms kan hij ook jaarlijks verlengd worden.

Wat ook vanuit de basis vergoed wordt zijn negen zittingen bekkenfysiotherapie bij urineverlies op drukverhogende momenten. Hiervoor is ook een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Wat als ik niet verzekerd ben voor fysiotherapie?
Steeds meer mensen hebben geen aanvullend pakket meer. Ze kiezen ervoor om geld opzij te zetten en bijvoorbeeld fysiotherapeutische behandelingen zelf te betalen. De de prijs per behandeling staat op de prijslijst (insert)) . Je kunt bij ons per pin betalen of een factuur krijgen.
Bezoeken jullie ook aan huis?
Mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, komen waar naar jou/u toe. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Fysiotherapie aan huis is bijvoorbeeld; net thuis na een knie of heupoperatie en nog niet kunnen wandelen/fietsen/autorijden, de eerste zittingen doen we thuis. Als het in de rug schiet, zijn mensen vaak ook niet in staat te komen, ook dan komen we op huisbezoek.

GRATIS

INLOOPSPREEKUUR

ELKE DAG TUSSEN 14.00 – 15.00 uur

hoe voorkom je een runnersknie?

hoe voorkom je een runnersknie?

AFVALLEN

Staat uw klacht er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

SILPROXS DIEET

Het kiezen van het juiste dieet is een lastige opgave! Er zijn veel diëten beschikbaar en de beloofde effecten zijn enorm. Maar in de praktijk is het lastig om de vaak strenge regels van uw dieet te volgen en ook valt de gewichtsafname vaak tegen. Bij FysieQ maken wij met succes gebruik van het SilproXs proteïnedieet.                      In combinatie met de juiste beweging op onze afslankapparatuur kunt u hiermee al snel 15kg in twee maanden tijd kwijt raken

VOORDELEN SILPROXS DIEET

Afvallen is vaak ook mentaal vrij zwaar. Daarom is het juist fijn om tijdens het dieet op een gestructureerde manier begeleid te worden. Het team van FysieQ staat altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Daarnaast monitoren wij het resultaat op de voet, daar waar nodig kunnen we het dieet bijsturen.

 1. Intensieve persoonlijke begeleiding
 2. Verlies van 6 tot 10 kg per maand
 3. Geen verlies van spiermassa
 4. Geen jojo effect
 5. Medisch onderbouwd
 6. Gemakkelijk en comfortabel
 7. Geen hongergevoel
 8. Geen slappe huid
 9. Geen vermoeid gevoel

HOE WERKT HET?

Het SilproXs proteïnedieet bestaat uit vijf fases. Deze fases zijn niet alleen belangrijk om de nodige kilo’s te verliezen, maar spelen ook een belangrijke rol in het aanleren van een gezond voedingspatroon. Het dieet bestaat uit de volgende vijf fases:

Fase 1. Strikt
In het begin eet je alleen de voorgeschreven groenten, salades, zakjes met eiwitten (vier tot zes per dag) en voedingssupplementen en je drinkt minimaal twee liter water per dag.

Fase 2. Gematigd actief
Jouw voedingsadviseur bepaalt in je persoonlijke plan dat je na verloop van tijd over mag gaan op een iets soepeler dieet. Je mag dan namelijk één normale maaltijd per dag gaan gebruiken i.p.v. het zakje voor de avondmaaltijd. Zo ga je van strikt naar gematigd actief.

Fase 3. Strenge overgang
Er vervalt op aanwijzing van uw voedingsadviseur steeds een zakje.

Fase 4. Gematigde overgang
Je gaat normale maaltijden gebruiken met toevoeging van fruit en zuivelproducten. Tijdens de twee overgangsstappen wordt u langzaam voorbereid op de laatste stap: evenwicht.

Fase 5. Evenwicht
Je hebt in deze fase een evenwichtig eetpatroon bereikt dat je in staat stelt een nieuwe gewicht vast te houden en je blijvend fit te voelen.

SilproXs is een proteïne- of eiwitdieet en kent een breed scala aan exclusieve dieetvoedingsproducten in meer dan 130 verschillende smaken. Mede door de receptsuggesties die u gegeven worden, zorgt dit ervoor dat u het gemakkelijk kunt volhouden.

Elk doosje bestaat uit vijf vervangmaaltijden in poedervorm. Er zijn dozen met één smaak of verschillende smaken, u bepaalt natuurlijk zelf welke u het lekkerst vindt en met welke u uw dieet wilt voortzetten. Na een bepaalde fase in het dieet worden de zakjes gedeeltelijk vervangen door met eiwit verrijkte chocoladerepen of wafel.

ONDERSTEUNENDE BEHANDELINGEN

FysieQ ondersteunt jou tijdens dit dieet met de STARVAC Dermotherapie (bindweefselmassage met vacum) en of behandelingen met de LipoLizz. Deze aanvullende behandelingen zorgen er voor dat je huid zich aanpast aan de gewichtsafname. Verder zorgt het voor verbetering van de doorbloeding en voor de afvoer van afvalstoffen en vetten. De afvalstoffen verlaten je lichaam via je lympfesysteem op een natuurlijke wijze.

De kosten worden besproken tijdens het informatiegesprek, per persoon zullen de kosten verschillend zijn. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

KLACHTEN

Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

SPECIALISATIES

Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

BEHANDELINGEN

Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

ONZE SPECIALISTEN

“Myrthe staat naast haar deskundigheid bekend om haar empatische manier van behandelen. Ze is flexibel en denkt graag in oplossingen.
Myrthe van der Veen

Bekkenfysiotherapeut, Fysiotherapeut

“Bij Rik voelen mensen zich meteen op hun gemak. Hij is een professional die met de nodige humor elk probleem vakkundig analyseert en aanpakt.”
Rik Ringenier

Fysiotherapeut, Manueel therapeut

FAQ BEAUTY

Welke beautybehandelingen zijn er mogelijk bij FysieQ?
Wij bieden een breed scala aan gezichts- en lichaamsbehandelingen gericht op verzorging, ontspanning, verjonging en versteviging/vetreductie. Check het complete aanbod HIER
Kunnen wij ook met z’n tweeën komen voor een beautybehandelingen?
Absoluut, jullie zijn welkom met zijn tweeën of zelfs drieën. Neem contact met ons op om te horen wat de mogelijkheden zijn.
Wie is de beautyexpert bij FysieQ?
Dit is Monica, zij heeft jarenlang ervaring op het gebied van beauty behandelingen en is professioneel, efficiënt en erg vriendelijk!
Voor wie is cryolipolyse niet geschikt?
Wanneer je BMI (Body Mass Index) boven de 30 is, wordt een cryolipolyse-behandeling niet geadviseerd. Ook als er problemen of aandoeningen aan de lever of de nieren zijn, is de behandeling niet geschikt. Tijdens de intake worden eventuele medische aandoeningen besproken. Aan de hand van die uitkomst wordt bekeken of je in aanmerking komt voor de behandeling.
Welke vetbehandeling is het minst pijnlijk?
Eigenlijk zijn alle behandelingen voor de meeste mensen zo goed als pijnvrij. Er kan wel sprake zijn van een lokale gevoeligheid.
Is het resultaat van de vet handelingen blijvend?
Ja dat is het zeker! Het effect van de behandelingen is blijvend. Vetcellen die zijn verwijderd of verminderd zijn dat permanent. Het is wel van belang om een gezonde leefstijl en voldoende lichaamsbeweging aan te houden, omdat zich anders “nieuwe” vetcellen zullen vormen.

MEER FYSIEQ

Hallo wereld.

Welkom bij WordPress. Dit is je eerste bericht. Pas het aan of verwijder het en start met bloggen.